Статиите на 1001 Рецепти

Стефан А. Щерев: Към храната подхождам с интерес и респект!

Изявявал се е в много рoли – на сцената, в киното, като телевизионен водещ. Стефан А. Щерев е популярното лице от ефира на Нова телевизия, което в последно време се въплъщава в образа на Валентин Иванов от сериала „Отплата”. Вижте какво сподели за своята разностранна личност актьорът.

Как попадна в актьорския състав на сериала?

Попаднах както всеки един актьор - с кастинг и проби. Кастингът е особена порода представяне и искам да разкажа на читателите какво представлява. Всъщност другото значение на думата е “отливане” и точно тук се крие особеността - разполагаш с не повече от 15 минути да направиш сполучлива “отливка”, която да даде представа на режисьора, продуцента и екипа доколко актьорът “пасва” за тази или онази роля. Аз имах своето време, за да се “отлея” в образа на Валентин Иванов и ето, че се получи.

Кои са другите ти страсти освен театъра?

Четенето и пътуването. И си мисля, че са свързани. Четенето е пътуване във времето, другото е преместване в пространството. Хубаво е, когато се слеят в едно. Това е истинска страст. Освен това страст имам към снимането на сюжети, търся музика, с която да ги съчетая. После - правя си едни видео поетични импресии. Много обичам да им се отдавам. Обичам да снимам например как тече една река, имам няколко любими речни завоя, просто 20 секунди неподвижен кадър. В последствие му намирам място. Винаги е много интересно.

Какъв искаше да станеш, когато беше дете?

Незменното - космонавт - заради скафандъра, лекар - заради престилката, боклукчия - заради оранжевите униформи. После исках да ставам инженер - родителите ми бяха такива. Но един ден се случи да се кача на сцена - бях 5 клас. И оттогава все така.

Театър, телевизия или кино?

В малки дози, но редовно от всичко с добавки като – 3D игри, опера, музика прави професията толкова интересна.

Как би определил себе си – като упорит романтик или лошо момче?

Като лош романтик и като упорито момче.

Кое е най-любопитното нещо за теб, което феновете ти не знаят?

Че се учих да плета като малък, че съм шил знамена за един футболен отбор, и че котката ми ще се казва Алистър.

Ревнуваш ли твоята приятелка от театралните партньори?

Чувството за ревност в мен бе изрязано още с операцията по отстраняването на третата ми сливица някъде в трети клас. Но пък подивявам, ако някой не умее да я прегърне или целуне “вярно” на сцената. Личи си, а и е много дразнещо.

Носят се слухове, че си добър кулинар, така ли е наистина и означава ли това, че само ти готвиш вкъщи?

Храната е обект на преследване, отглеждане, приготвяне и съзерцание. Аз обичам всички етапи, дори се заглеждам по картини, например от някои средновековни художници и виждам какво е съхранил авторът по масите например. Затова към храната подхождам с интерес и респект. Противно на очакванията, не готвя често, но предпочитаме с Ирмена да отидем на място, където готвачът да ни омае с уменията си. Имаше период, в който ако много ми харесваше нещо, влизах в кухнята и молех да гледам как се приготвя. Сега директно моля за рецептата и рядко ми отказват.

Сандра Алексиeва

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.