Статиите на 1001 Рецепти

KitchenAid – кулинарен помощник от почти век насам!

Като човек, безкрайно отдаден на кулинарното изкуство и с небце, жадно за нови вкусови вдъхновения, не мога да не споделя с вас първата ми среща с него. Той е онзи мултифункционален помощник, когото да съзерцавате с удоволствие, докато той върши трудната работа. Да, говоря именно за планетарния миксер KitchenAid, който е създаден още през 1919 година като мултифунционален помощник в кухнята, за да улесни домакинята. Още със самото си създаване преди близо век, компанията се превръща в икона за изчистен и класически дизайн. Наименованието на миксера идва още от първите клиенти, които споделят „Не ме интересува как го наричате, но това е най-добрият кухненски помощник, който някога съм ползвал!” (Kitchen Aid – в превод, кухненски помощник).

Изключително популярен става уредът през 1920-1930 година, когато повечето американски домакини закупуват KitchenAid, след като виждат как на различни събития се поднасят интересни вкусотии за гостите, приготвени пред очите им с мултифункционалния миксер.

Трудно е да ви опиша KitchenAid... Той е детската ми мечта от периода, в който гледах как бабите ми правят в онези големи и дълбоки купи смес за сладкиши, а аз тайничко облизвах бъркалките, докато те са с гръб към мен. Още тогава ми ставаше жал колко много време и усилия отнема приготвянето на един кекс, който аз после така бързо изяждах. Но все още не знаех за съществуването на KitchenAid и просто си фантазирах за един робот, който да прави всичко само с едно копченце, а аз да си седя на кухненския стол пред масата и да наблюдавам, без да правя нищо.

За това копнея и днес - да се наслаждавам на случващото се в кухнята, да вдишвам уханието на ванилия и какао и да чакам да стане готово. Точно това иска всяка жена, дори и онези, за които готвенето е удоволствие – да им е по-лесно в кухнята. Да изпитват радост от приготвянето на храната, вместо да го възприемат като задължение. И тъкмо в този момент се появява KitchenAid. Този уред не е само планетарен миксер с чупещо се рамо, той е онзи задължителен елемент от всяка добре оборудвана кухня, който прави всяко ястие много по-детайлно създадено, по-професионално, по-вкусно и по-приятно за приготвяне. С KitchenAid можете да разбърквате с еднаква липса на усилие и брилянтно качество както 2, така и 20 яйца. Можете да направите всичко, което си поискате, благодарение на различните приставки, с които уредът се превръща от планетарен в миксер в робот с най-разнообразни функционалности. Ще го поставите в кухнята си като качествено кулинарно изобретение, носещо със себе си новаторство, удобство и стил. То превръща всяка хапка в екстаз, затова не се лишавайте от това кулинарно удобство. То ще стъпи веднъж в кухнята ви и ще стане част от вашето семейство, правейки дома ви щастливо пространство, обагрено с лекота и вкус.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2018 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.
Tyxo.bg counter