Статиите на 1001 Рецепти

Любов, това означава да подариш торта

Имам си няколко местенца в София, в които мога да обядвам и вечерям вкусни ястия и да се чувствам като у дома си. Едно от тях е Ми6-Маш - kitchen by Catch' A Mak. По ирония на съдбата това място се намира точно срещу гимназията, която съм завършила и която ми е подарила най-хубавите и безгрижни години - 127-мо СОУ на ул. Парчевич 52 в София. Но не това е причината в Ми6-Маш да се чувствам все едно съм си вкъщи. Атомосферата и обслужването предразполагат към това, а честите ми посещения в ресторанта доведоха до познанство с целия екип и свободата да мога да си позволя по всяко време да сляза по стълбите в кухнята и да кажа на колегите си "Привет, имате ли нужда от нещо? Как сте?".

Ресторанти много. Рецепти също. Но малко от вкусните места в София ме вдъхновяват и предизвикват в мен истински лично отношение. Там получавам именно това и затова давам същото насреща.

Когато започнах да се занимавам с кулинария, от майка ми научих, че истинската любов не е да сготвиш за някого, а да го научиш да приготвя най-вкусните ти рецепти, дори когато си отидеш. Защото така топлината и вкусните спомени остават вечно във времето. Ето защо реших да подаря една от любимите си авторски рецепти на ресторант Ми6-Маш - kitchen by Catch' A Mak, а колегите ми въведоха въпросната торта в своето меню!

Вълнувам се и съм щастлива, не само, че моя рецепта е част от меню на ресторант, а че е част от менюто на точно този. Планирам да подаря още свои авторски рецепти на колегите ми от Ми6-Маш - kitchen by Catch' A Mak и заедно да си оближем пръстите.

От днес и вие можете да я опитате, като десертът, който се приготвя по моя идея, се нарича Домашна бишкотена торта с праскови, маскарпоне и кори от лайм.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2019 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.
Tyxo.bg counter