Статиите на 1001 Рецепти

Да се храним заедно – повече от мисия!

Когато с екипа ми създадохме 1001 рецепти, основната ни идея беше да направим така, че никой никога да не задава досадния въпрос у дома „Какво да сготвя?“. Крайната ни цел и мисия беше да сплотим българското семейство в кухнята и да му дадем лесни, достъпни и традиционни рецепти, защото и ние самите сме възпитани от своите родители да се храним всички заедно.

Кухнята не е просто място за готвене, тя е място за сплотяване. Именно заради това с радост приех да бъда част от специалните събития Coca-Cola Chill & Grill, защото в основата си тя има за цел да обедини семейството около масата и да направи семейните вечери и обяди по-уютни.

Първа дестинация на моето приключение с Coca-Cola Chill & Grill беше в Ямбол, в централния парк на града, където заедно с моите колежки Ани Шакарян от Вкуснотека и Ваня Филипова от Culinary With Me, направихме демонстрация на няколко авторски рецепти за барбекю. Хората имаха възможност да видят рецептите ни, да усетят аромата им и да ги опитат. Част от майсторите в кухнята беше и Даниела Колева, популярна на майките от малкия екран.

Всяка една от нас представи рецепти, близки до българския вкус, но същевременно интересни, апетитни и неочаквани за публиката. Аз лично сътворих Пиле на скара в специална лимонова марината, а Ани изненада жителите на Ямбол с нестандартна салата с моцарела и праскови, увити в прошуто и изпечени на барбекю. Ваня приготви традиционни Ущипци, с които събра вниманието на целия парк в Ямбол, а Даниела разнообрази барбекю предложенията с шишчета от риба и дресинг с розмарин.

Освен с апетитни идеи, изненадахме гостите и с кулинарен конкурс с награди. Двама спечелиха луксозна кошница за пикник и вечеря в небето с панорамна гледка на 40 метра над земята, на 11 септември в София.

Не ви споделям тази статия така подробно в кулинарен план, за да ви накарам да огладнеете. Споделям ви я, за да не пропускате останалите събития на Coca-Cola, част от инициативата #ДаСеХранимЗаедно, защото ще бъда там, за да продължа да изпълнявам мисията си да ви подарявам вкусни идеи за лесни ястия. Следващата дестинация е Стара Загора, а събитието Coca-Cola Chill & Grill е през предстоящата неделя. Повече подробности за барбекю на открито с Coca-Cola ще получите, ако следите моя сайт :)

Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2019 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.
Tyxo.bg counter