Статиите на 1001 Рецепти

Тераса „Шоколадово лято” или как се хапват домашно приготвени десерти на открито

Както повечето от вас знаят, тази година освен кулинарния формат Вкъщи със Сандра, стартирах и основен ремонт у дома. Любимото ми кътче вкъщи е терасата с неповторима гледка от 15-тия етаж, заради която вероятно никога няма да мога да се разделя с това жилище.

Откритата тераса е не само място, на което да подишам свеж въздух, но често се явява и място за отдих, а напоследък и пространство, на което хапвам апетитни домашно приготвени десерти. Лятото ни провокира с поредица валежи, затова едва сега, в началото на август, за пръв път се наслаждавам на слънцето, похапвайки домашно шоколадово Брауни. Рецептата за него, разбира се, ще ви споделя подробно в края на статията, но преди това ще ви разкажа малко повече за удоволствието да имаш обзаведена и открита тераса у дома.

Няколко от предимствата са, че тя дава възможност да поканите гости у дома и да се чувствате не затворени в най-свежите и пъстри дни, а на свеж въздух, като същевременно сте изолирани от външни лица и чужди разговори. Можете да пиете охладено вино или летен коктейл, да хапвате с приятели и да се наслаждавате на сезона. Освен това можете си създадете мини частен плаж, на който да събирате тен, да четете книга и дори да не успеете да стигнете до някой екзотичен остров, отново да се чувствате сякаш сте в отпуска. За да получите тези предимства обаче, първо трябва добре да се погрижите за градината във вашия дом.

Обзавеждането на тераса не е като избора на мебели за хол. Изисква се съобразяване с всички климатични условия и подбор на мебели, които ще оцелеят, независимо колко шоколадови торти ще погълнете с приятели на тях и без значение колко дъжд ще се излее в летния сезон. Ратановите мебели са винаги добър избор, защото са леки и издръжливи на влага, слънце и дъжд, но далеч не са единствените артикули, на които можете да се спрете. В момента, точно когато започнаха наистина слънчевите дни, започна и тоталната разпродажба на градински мебели в JYSK. Това е и причината да съм в известна дилема кои от тях са най-правилният избор за моята тераса. Ще разчитам на вас в избора на мебели - споделете мнението си за избор на интериор за терасата в играта ни във Facebook и ще имате шанса да спечелите награда - ваучер за пазаруване в JYSK на стойност 100 лв. В следващите дни ще ви покажа още два интериора, така че ще имате общо три възможности да си спечелите награда. Интериорът, събрал най-много гласове, ще бъде личният ми избор за мебели на терасата у дома. Така хем ще ви дам шанс да спечелите награда, хем ще се спася от задачата да избирам сама. За да ви съдействам в гласуването за тераса, ще дам три преимущества на този интериор:

  • Шезлонгът ми дава възможност да се излежавам, колкото си искам, да събирам тен и да спя следобедни сънища с книжка в ръка;
  • Комплектът масички в различни размери ми позволява да сложа повечко неща, от които имам нужда, без да заемат твърде много място на терасата;
  • Килимът създава истински уют, за да ходя боса на терасата и да се чувствам истински комфортно;

Ако и за вас снимките и статията са кулинарно вдъхновение и повод за релакс, пригответе си Домашно шоколадово Брауни и се насладете на летните слънчеви дни, които тепърва предстоят. А дотогава ще ви държа в течение с избора на мебели и печеливши от играта ни във Facebook.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.