Тема: Месник-Баница с месо

Нова тема
Автор Мнение

rosen-

2013-03-18 14:34:43

Продукти:  1кг.Свинско крехко (Пилешки гърди) месо,  0,5кг.Кромид лук обелен,  1ч.л. Сол,  
1ч.л. Черен пипер,  1ч.л. Червен
пипер и 150 мл.Свинска мас ( олио ).И естествено Чипровски кори домашно печени ( в 1 кутия са 10 броя ).
[size= 14.0pt; font-family: "Arial Narrow"] [/size]
[b][size= 16.0pt; font-family: "Arial Narrow"]ПРИГОТВЯНЕ:[/size][/b]
Свинското
месо се нарязва на ивички по 2 сантиметра,в тенджера се слагат 2 литра вода и
се слага месото.Вари се около 1 час (трябва да е сварено хубаво за да може да
се претрива през пръсти),бульонът се прецежда в по голяма тава,а месото се
претрива през пръсти в една по-голяма чиния да стане на конци и да е готово.В
голям тиган запържваме кромидия лук нарязан на ситно с 100 мл. Мас (
олио),добавяме солта , черния, червения пипер (ако месото е свинско може да добавим и една ч.л. стрита чубрица) и месото на конци, разбъркваме
добре и го махаме от котлона.Взимаме тава голяма колкото корите, намазняваме я
с мас ( олио) И: взимаме една кора, потапяме я за 3 секунди в бульона и я
слагаме в тавата,поръсваме я с малко мас ( олио) и топваме втора кора, слагаме
я върху първата и слагаме от плънката.Пак взимаме кора, топваме в бульона и в
тавата, мас ( олио) кора, плънка и така докато не свършат корите като отгоре се
сипва само от бульона да омекнат хубаво последните две кори и се слага малко
мас ( олио).Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути
( докато покафенее отгоре). Когато я извадим от фурната я поръсваме с студена
вода да омекнат горните кори.Задушаваме я с кърпа за 5 минути. Добър апетит.
Tyxo.bg counter