Тема: БАКЛАВА

Нова тема
Автор Мнение

rosen-

2013-03-18 15:51:11

2 Пакета кори за баница (аз ползвам Тракийски).
600 гр. Орехи , почистени и смлени.
450 гр. Масло.
За сиропа:
1,5 кг.Захар
1,2 кг.Вода
1 с.л. Лимонов сок
Водата се слага в тенджера и като кипне се слага захарта,ври
двайсетина минути като от време на време се разбърква.Като се свали от котлона
се слага лимоновият сок.
Приготвяне:
Разтопяваме маслото в тиган,намасляваме на тава дъното и
слагаме един лист кора,поръсваме с масло и слагаме втори лист, поръсваме с
масло и слагаме трети лист поръсваме с масло и слагаме орехи (една непълна
шепа).Това се повтаря докато не свършат корите, като най-отгоре се слага само
масло без орехи.Нарезва се във форма по ваше желание,ако е останало от маслото
след като сте нарязали баклавата го изсипвате отгоре.Печете на 180 градуса в
предварително загрята фурна около 60 минути до зачервяване.Добавете сиропа.Ако
искате да бъде хрупкава сиропа се залива ОХЛАДЕН.Ако искате да бъде мека се
залива с ГОРЕЩ сироп.За да омекне я покрийте и сервирайте на следващия ден.
Tyxo.bg counter