Коктейл Кайпириня (Caipirinha) с бял ром и лайм

2 души сготвиха това

Коктейл Кайпириня (Caipirinha) с бял ром и лайм - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Лаймът (1 бр) се нарязва на 8 кубчета - първо се разполовява, после половинките се нарязват на 4 парченца. В чаша се поставя първо захарта (2 с.л.), после кубчетата лайм и се намачкват с мъдлър, за да пуснат сока си. Отгоре се слага натрошен лед (5 с.л.) и се полива с бял ром (75 мл.). Разбърква се добре и се сервира с бъркалка.

Време за приготвяне:

10 минути

Още рецепти за ястия по темата:

Домашен коктейл Мохито (Mojito) с ром, лайм, мента и сода

Коктейл Дайкири (Daiquiri)

Подобни рецепти на Коктейл Кайпириня (Caipirinha) с бял ром и лайм

Рецепта Коктейл Дайкири (Daiquiri) Коктейл Дайкири (Daiquiri) Рецепта Домашен коктейл Мохито (Mojito) с ром, лайм, мента и сода Домашен коктейл Мохито (Mojito) с ром, лайм, мента и сода Рецепта Коктейл Май Тай (Mai Tai) Коктейл Май Тай (Mai Tai)
Рецепта Коктейл Mulata с ром, ликьор какао и лайм Коктейл Mulata с ром, ликьор какао и лайм Рецепта Коктейл Yum Yum с бял ром малибу, сок от праскова, манго и лайм Коктейл Yum Yum с бял ром малибу, сок от праскова, манго и лайм Рецепта Коктейл Ямайски залез с тъмен ром (капитан Морган), сок от портокал и ананас Коктейл Ямайски залез с тъмен ром (капитан Морган), сок от портокал и ананас
Рецепта Коктейл Зомби (Zombie) с ром, кайсиево бренди, сок от лимон, портокал и ананас Коктейл Зомби (Zombie) с ром, кайсиево бренди, сок от лимон, портокал и ананас Рецепта Коктейл El Presidente с ром, трипъл сек, вермут и гренадин Коктейл El Presidente с ром, трипъл сек, вермут и гренадин Рецепта Коктейл Бакарди Касис Коктейл Бакарди Касис

Коментари за Коктейл Кайпириня (Caipirinha) с бял ром и лайм:

Автор Мнение

martanq

2012-04-18 21:51:49

Автентичната Кайпириня се прави с кашаса и ако имате възможност (не е по-скъпа от вносен ром), е по-добре да я предпочетете пред бял ром.

Десислава Радева

2013-08-16 12:26:53

Публикувайте коментар за рецептата Коктейл Кайпириня (Caipirinha) с бял ром и лайм

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2022 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.