Здравни статии

 

Страница 1 2 3 ... 9 > >>
Атанас Босев победи килограмите - Най-после се научих как да се храня

37-годишният инженер химик Атанас Босев отслабнал с над 70 килограма. До миналата година кантарът превъртал под тежестта му. Така и не се разбрало 140 кг ли е тежал или повече. Сега обаче той поддържа 70 кг. Тромавият човек от старите снимки е някъде в миналото, както и постоянният му спътник – потиснатостта.

Нели Атанасова - Човек трябва да се чувства добре в тялото и кожата си

Нели Атанасова – очарователната брюнетка, която познаваме от предаването „Огледала”, а след това и от „Туистър”, е наша специална гостенка. Тя ни представя своите любими здравословни специалитети, които зареждат организма, без да го натоварват.

Африкански лекар у дома

С това наименование е познато каланхоето. Наричат го още “Дървото на живота”, “стайният женшен”, “докторът”, “цветето на Гьоте”. Каланхоето (биофилумът) е тропическо растение от семейство Дебелецови. Неговата родина е остров Мадагаскар. Всички растения от това семейство имат сочни месести стъбла и листа.

Христина Савова - Вече съм нов човек! Готова съм и за други постижения!

Гордо заявява 16-годишната Христина Савова от София, която за няколко месеца под ръководството на доц. д-р Байкова отслабна с 26 кг. Дете на родители с повечко килограми, Хриси разбрала, че генът си е казал своята дума. Но... дори и той може да се надхитри с достатъчно воля за успех.

На другия ден...

Големият празник, колкото и хубав да е, винаги носи известен риск за тези, които не умеят да се контролират. Често на сутринта след чудесната вечер едва успяваме да повдигнем размътените си глави. Освен закуска с шкембе чорба и бутилка бира, и зелев сок на корем през останалото време, има и други средства за туширане на синдрома на пиянството. В този материал ви предлагаме най-ефикасните!

Татяна Кемчева - Доцент Байкова ми върна социалния живот

Тези прочувствени думи са на 32-годишната Татяна Кемчева от София. Само за 8 месеца с помощта на известната диетоложка тя се разделя с 20 кг от телесното си тегло. Сега Таня разказва с удоволствие за преживяното.

Мураята гарантира щастлив семеен живот

Цветчетата на мураята са ароматни, нежни, бели, подобни на лилиевите камбанки, събрани в ронливи съцветия. Цялото дърво е украсено с гирлянди от цветове – като колие.

Внимателно с шоколада

Лекарите от средновековна Европа уверявали своите пациенти, че шоколадът успокоява черния дроб, подобрява храносмилането, облекчава сърдечните болки. Шоколад яли хората при лечение на туберкулоза, анемия, подагра, за намаляване на температурата. И сега някои лекари твърдят че съдържащите се в шоколада минерали и антиоксиданти помагат да се предотвратят редица болести.

Дрян

Той цъфти още преди разлистване, но дава реколта чак през септември-октомври. Малките му червени плодчета са истинска съкровищница на витамини и минерали. Можете да се възползвате от нея, като приготвите сок, желе или вино от дрян.

Алоето - панацея за всички болести

Това растение не е придирчиво, не блести с красота, но може да се срещне във всеки дом. Домашният лекар, чудо-лекар, столетник - така наричат алоето. И независимо че не е прието да го наричаме лекарство в химическия смисъл на думата, популярността на неговите медицински качества е неоспорима.

Ноmo вегетарианец

Милена Попова, 35 г.: "Hа 22 години взех решение да не слагам месо в устата си. Казана дума – хвърлен камък! Вечерта реших и от следващата сутрин до ден-днешен наистина не погледнах месо. Само с пилешкото ми беше по-трудно. От аромата на печеното пиле напълно губех волята си, също като котката при вида на мишка."

Как се хранят знаменитостите

Как поддържат фигурите си Анджелина Джоли, Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд, Деми Мур, Ума Търман и Дженифър Анистън? Дали всяка от красавиците спазва прочутата диета на д-р Периконе или пък наблягат на грейпфрута и преварената вода? Всички малки тайни на звездите - в този материал.

Вредни ли са усилвателите на вкуса

Технолозите бързо съобразяват, че сега вкусът може не само да се подобрява, но и да се имитира. Колкото по-дълго се съхранява продуктът и колкото по-активно се обработва, толкова по-малко са оставащите в него нуклеотиди, дразнещи рецепторите, а това означава, че вкусовите усещания и ароматът отслабват. Но достаточно е да се подобри продуктът с глутамат и той отново придобива желания обем и дълбочина. А дали така храната е полезна?

10 най-смъртоносни деликатеси в света

В кухните на различните страни съществуват немалко блюда,при които вероятността от отравяне дори при идеалното им приготвяне винаги присъства. Различни видове риба, а също и някои зеленчуци и плодове, поднасяни на трапезата в някои страни по света, съдържат в себе си едно или друго количество отрова, която може да доведе до летален изход. А много от тези продукти се смятат за местни деликатеси. Изданието Hotel Resort Insider състави рейтинг на най-смъртоносно опасните продукти в света.

Зеленият фасул - идеалният продукт при диабет и диетично хранене

Семената на този чудесен дар на природата били пренесени на Стария континент от Христофор Колумб при завръщането му от Америка. Зеленият фасул е толкова древна централно- и южноамериканска култура, че нейните диворастящи предци сега са неизвестни. В родината си той е едно от основните растения в Перу и Мексико.

 

Страница 1 2 3 ... 9 > >>
© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.