Как да добавим RSS емисията на 1001 рецепти към своя блог

Видове RSS емисии от 1001 рецепти

1001 Рецепти предлага на своите читатели възможност да се абонират за различни видове RSS емисии:

Как да добавим RSS емисия към своя блог

Ако блогът ви е в www.blogspot.com

Вариант 1: Добавяне на притурка Списък с блогове

 1. Отворете за редакция вашия блог

  Влезте в страницата за редакция на блогове в www.blogger.com. От списъка с блогове кликнете на избраният от вас блог. От менюто в ляво изберете Оформление. Ще се отвори страница за редакция на оформлението на вашия блог. Ако вече имате добавена притурка Списък с блогове, преминете на стъпка 3. Ако нямате, изберете подходящо място за Емисия към 1001 рецепти - например в панела от ляво, и натиснете Добавяне на притурка.

 2. Избор на Списък с блогове

  Ще се отвори малко прозорче, което показва списък с всички възможни притурки за блога. От основните притурки изберете Списък с блогове. Натиснете плюсчето, за да се добави към оформлението на блога ви.

 3. Конфигуриране на Списък с блогове

  След като вече разполагате с притурката Списък с блогове, натиснете Редактиране и ще се отвори малко прозорче, от което можете да я конфигурирате. Натиснете линка Добавяне в списъка. В полето Добавяне по URL адрес въведете адреса на избраната от вас емисия на 1001 Рецепти, например, ако искате да се абонирате за рецепти на Десерти въведете http://1001recepti.com/gadgets/rss/?list_id=5. Натиснете бутона Добавяне и запазете промените.

 4. Проверка на крайния резултат

  Емисията на 1001 Рецепти ще изглежда по начина, показан на снимката. За да се показва най-актуалната рецепта с малка сника, не забравяйте да изберете при конфигурирането на Списък с блогове - Кадър на най-скорошния елемент.

Вариант 2: Добавяне на притурка Емисия

 1. Отворете за редакция вашия блог

  Влезте в страницата за редакция на блогове в www.blogger.com. От списъка с блогове кликнете на избраният от вас блог. От менюто в ляво изберете Оформление. Ще се отвори страница за редакция на оформлението на вашия блог. Ако вече имате добавена притурка Емисия, преминете на стъпка 3. Ако нямате, изберете подходящо място за Емисия към 1001 рецепти - например в панела от ляво, и натиснете Добавяне на притурка.

 2. Избор на Емисия

  Ще се отвори малко прозорче, което показва списък с всички възможни притурки за блога. От основните притурки изберете Емисия. Натиснете плюсчето, за да се добави към оформлението на блога ви.

 3. Конфигуриране на Емисия

  След като вече разполагате с притурката Емисия, натиснете Редактиране и ще се отвори малко прозорче, от което можете да я конфигурирате. В полето URL адрес на емисията запишете адреса на избраната от вас емисия на 1001 Рецепти, например, ако искате да се абонирате за всички рецепти въведете http://1001recepti.com/gadgets/rss. Натиснете бутона Напред и запазете промените.

 4. Проверка на крайния резултат

  Емисията на 1001 Рецепти ще изглежда по начина, показан на снимката.

Ако блогът ви е в www.wordpress.com

 1. Добавяне на RSS джаджа

  Влезте в страницата за редакция на блога в www.wordpress.com и отворете от лявото меню Външен вид / Джаджи. Ще се отвори страница, чрез която можете да редактирате какво да има като функционалност на вашия блог. Намерете джаджата RSS и я завлачете в Странична лента 1.

 2. Конфигуриране на RSS джаджа

  Отворете за редакция RSS джаджата, като кликнете върху стрелката в дясно от името RSS. В полето "Въведете адреса на RSS хранилката:" въведете адресът на избраната от вас емисия на 1001 Рецепти, например, ако искате да се абонирате за всички рецепти въведете http://1001recepti.com/gadgets/rss. Запазете промените като натиснете бутона Запис.

 3. Проверка на крайния резултат

  След запазване на промените отворете вашия блог. Вече емисията на 1001 рецепти ще се появи. Тя ще изглежда както е показана на картинката.

Ако не можете да се справите с добяването на емисия, свържете се за помощ с нас. Пишете ни на e-mail - office@1001recepti.com и ние с радост ще ви помогнем.


Благодарим на всеки от вас, който ще добави емисия към 1001 рецепти! Свържете се с нас в нашата фейсбук страница - www.facebook.com/1001recepti или ни пишете на нашия e-mail - office@1001recepti.com, за да се похвалите, че сте сложили емисия на 1001 Рецепти!

© 2007-2024 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.