Статиите на 1001 Рецепти

Пламен Пеев: Готвя, когато се налага!

Пламен Пеев се включва в сериала „Отплата” в ролята на техничаря Калчо. Актьорът е познат от много театрални пиеси, а освен в сериала, може да бъде видян и на сцената на Народния театър.

Изключително позитивен човек е, който вярва в любовта към професията, близките и живота като най-силен стимул за съществуване. Намира професията си за свое призвание и откровено признава:

„Трудна е нашата творческа професия, понякога трябва да си изключително търпелив, освен да притежаваш и талант. Но е професия, която не може да оставиш. Ако си роден за сцена, ако сърцето ти е там, няма как да се предадеш или откажеш. Не можеш да смениш онова, което обичаш.”

Харесва продукцията, от която е част, заради сценария, който го е спечелил с това, че е история, близка до всеки от нас. Според него „Отплата” е сериал, написан като книга, която всеки от нас трябва да прочете. В сценария липсват нереалистични ситуации и харесва в него най-много това, че с прости думи казва истините от живота. Надява се във втория сезон да се покаже цялата гама разнородни характери на героите от бандата, но към момента не може да ни издаде тайните зад кадър, които предстоят.

На въпроса ми кое е най-ценното нещо в този живот, Пламен ми сподели, че онова, което го прави най-щастлив, това са срещите с 15-годишната му дъщеря Лияна, която безкрайно обича. Нито професията, нито сцената в театъра или снимките за кино продукциите могат да го накарат да се усмихне така, както дъщеря му. Смята, че единственото, от което зависи успеха на един човек, е това да бъде обичан: „Само когато си обичан, можеш да бъдеш успешен!”. Изглежда е човек, който не е загубил вярата си в доброто и е идеалист в един труден и хаотичен по мое мнение свят. Надява се хората да се научат да признават мъничко по-често, когато обичат. А това да признаеш, че обичаш, било то професията, човека до теб или пък храната, това е стъпка, която не всеки успява да направи. А за Пламен Пеев е една от най-важните в нашия живот.

Към кулинарията с еотнася с внимание. Смята, че „Добре приготвената храна, подходящо сервираната храна, поднесената с грижа и любов, и с походящо осветление, е храната на която човек може да се наслади. Всеки елемент при храненето е важен – и атмосферата, и музиката, и компанията, и добре аранжираната маса.”

Твърди, че готви само когато се налага. Но го прави добре. Умее да прави свинско с картофи, миш-маш, тиквички с кисело мляко. Любимият му десерт е сладоледена торта и именно заради това ви споделяме тази рецепта, като ви я поднасяме с пожеланието от Пламен:

„Нека се храним винаги с усмивка и удовлетворение. Нека не бързаме, а се насладим на поднесената ни храна!”

Домашна сладоледена торта

Продукти:

  • 300 мл. течна сметана
  • 200 г захар
  • 3 яйца
  • 250 г сирене Крема
  • 80 г бисквити
  • 80 г кокосови стърготини

Рецепта за Домашна сладоледена торта:

Течната сметана се разбива в дълбока купа на сняг. Към нея се прибавят предварително смесените и разбити жълтъци, захар и сирене Крема, и всичко се разбърква. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и сместа се изсипва във формата, на чието дъно са посипани раздробените на ситни трохи обикновени бисквити. Заглажда се отгоре и се поръсва с кокосови стърготини. Поставя се в камерата за няколко часа, докато стегне.

Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.