Статиите на 1001 Рецепти

Свински ребърца по здравословна рецепта!

Напоследък често говоря за балансирания начин на живот и здравословните рецепти като неизменна част от него. Създадох новата рубрика РЕЖИМЪТ НА САНДРА, в която ви споделям как съм променила начина си на живот към по-балансиран, активен и полезен, за да бъда по-продуктивна и здрава. Освен рецептите и спорта обаче, в новия си начин на живот, в който свалих 7 излишни килограма за месец, ви споделям и материали за обновленията в кухнята ми, които също допринасят за по-щастливия и пълноценен начин на живот. Споменах ви многократно за новата придобивка в моята кухня, а именно уреда AirFryer на Philips, който служи за пържене и печене с една супена лъжица мазнина или въобще без такава.

Вече ви разказах за него в статията „Скъпи, дебела ли съм? Вече НЕ.“, в която ви обещах да ви споделям вкусните и приготвени с минимално количество мазнина рецепти. Тази седмица е ред на една любима рецепта, която обичам, но досега избягвах да си приготвя, защото се получава много мазничка - свински ребърца с марината. Стават крехки и вкусни, особено ако сте ги оставили за едно денонощие да покиснат в марината, но как да ги направим по-здравословни?

В тази статия ще дам отговор на точно този въпрос - с AirFryer на Philips. Рецептата беше идеалното предизвикателство за Philips Airfryer, който освен, че пържи и пече без мазнина, има и кошничка, в която се поставят продуктите. Това в случая с ребрата, е безкрайно ценно, тъй като свинските ребра сами по себе си са мазни и благодарение на кошничката, по време на изпичане, мазнината им се оттича.

Остава лъскаво и сочно, но излишните мазнини от него липсват. Крайния резултат беше лъскаво и сочно месо, но излишните мазнини в него липсваха. Вкусно, нали? Опитах и се убедих сама, затова подарявам и на вас тази подобрена и много апетитна рецепта.

Ето я и рецептата за свинските ребърца:

Ето я и рецептата за свинските ребърца:

Мариновани свински ребърца в AirFryer

Продукти:

  • 400 г свински ребра
  • 3 с.л. мед
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 с.л. горчица
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. бахар

Медът, горчицата и подправките се смесват с водата и подправките и се разбиват до получаването на еднородна смес. С нея се намазват ребрата, покриват се с фолио и се оставят за 24 часа в хладилника. След това ребрата се поставят в кошничката на AirFryer на Philips и уредът се включва за 30 минути при 180 градуса.

Крайният резултат са крехки и с минимално количество мазнина ребърца, които се топят в устата. Сервират се със свежа салата и са чудесно предложение за обяд или вечеря! Стават по-вкусни дори от стандартната рецепта, защото не плуват в мазнина, а напротив - крехки и вкусни са и не се лепят на талията.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.