Статиите на 1001 Рецепти

Катина от “D’Arts ”: Обичам да приготвям паста!

Една от най-красивите български песни, получила своята популярност благодарение на Васил Найденов – „Сбогом, моя любов”, за пръв път е изпята със завладяващ женски вокал и изсвирена с рок привкус с най-добрите китари в света. Да, това е новият проект на Катина и група “D’Arts”! Клипът на песента е вече факт и представя начина, по който съвременната жена би казала „Сбогом!” на половинката си – унищожавайки всичко, което й напомня на него! В тази връзка талантливата Катина, която с радост отговори на нашите кулинарни въпроси, буквално помита червен спортен автомобил във видеото. Ето какво още научихме от Катина за музиката, любовта и кухнята:

Често имаш участия в чужбина. Различна ли е публиката в България и извън нея?

След многото ни участия в чужбина имахме нужда от лека адаптация към българската публика, но веднъж адаптирани виждаме, че публиката е почти еднаква навсякъде с тази разлика, че българската е с малко по-„отворен” музикален хоризонт.

Как се роди идеята за новия аранжимент и изпълнение на “Сбогом, моя любов?

Много често при срещите ни с публиката се налага да свирим песни от „златния” фонд на българската музика. Така на едно от участията ни забелязах, че тази песен се приема изключително добре, а женският вокал й придава ново и емоционално звучене. Жените понякога също се разделят с любовта си и идеята на песента, а също и на клипа, е да покаже как съвременните жени приемат раздялата.

Кое беше най–голямото предизвикателство по време на снимките?

Имаше сцена, в която трябваше да пея под дъжда, а прическата отнема доста време да се поправи. Как се справихме с това предизвикателство? Гледайте клипа и познайте! Освен това ни се наложи да се състезаваме с облаците в борба за повече слънце и всеки път, когато трябваше да снимаме дубъл, бързахме да го направим преди Слънчо да се скрие.

Чия е идеята за клипа?

Преди да започнат снимките за клипа направихме нещо като кастинг за идеи. Така се спряхме на предложението на Васил Стефанов, което в най-голяма степен се доближаваше до моето разбиране за раздяла на съвременната жена с любим човек.

Казвала ли си “Сбогом, моя любов”?

Разбира се! И пак ще го направя, ако трябва. Смятам, че е много по-разумно сам да кажеш „сбогом”, и то навреме, отколкото да гледаш как любовта ти го казва.

Може ли мъж да те задържи с кулинарните си умения?

О, за да ме задържи, ще са му нужни много повече от кулинарни умения!

А да те спечели с тях?

Да ме спечели е възможно, но ако това се случи, ще е за много кратък период от време.

Обичаш ли да готвиш?

Да! Всеки път, когато имам време, творя в кухнята.

Какво приготвяш най–добре?

Най-много обичам да приготвям паста. Любимата ми рецепта е за фузили. Необходимите продукти за приготвянето им са: 500 г трицветни фузили, 1 с.л. брашно, 200 г кашкавал, 100 г топено сирене, 100 г синьо сирене, 30 г масло, 300 мл прясно мляко, 200 г заквасена сметана. Сосът се приготвя по следния начин: запържва се брашното в маслото, прибавя се студеното прясно мляко и се бърка до получаването на хомогенна смес. Оставя се сместа да кипне и към нея се добавят сметаната и настърганите на ситно сирена и се разбърква. Когато сирената се разтопят, сосът е готов. С него се поливат сварените фузили. Поднасят се топли. Опитайте ги! Много са вкусни!

Как поддържаш фигурата си?

Винаги внимавам какво слагам в чинията си и наблягам на плодовете и салатите. Освен това спортувам, но невинаги успявам да го правя редовно, поради липса на достатъчно свободно време.

Какво ще пожелаеш на читателите на “1001 рецепти”?

Пожелавам им да намерят любовта, на която никога няма да се наложи да кажат „Сбогом, моя любов”!

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.