Статиите на 1001 Рецепти

БУРГАС ПОСРЕЩА КУЛИНАРНАТА ГРИЛ ФИЕСТА НА LIDL И COCA-COLA

Предизвикателствата към бургазлии ще продължат през целия уикенд

Най-мащабното грил турне, организирано от Coca-Cola и Lidl, гостува тази неделя в Бургас, а още от събота започват кулинарните изпитания за гостите и жителите на града. Предварителният избор на регионални финалисти ще се проведе на 19 август 2017 г. след 12:00 ч. в хотел Мираж, където всички кандидат-майстори ще трябва да донесат свои кулинарни произведения, за да демонстрират грил умения пред шеф Манчев и шеф Шишков. Двамата кулинарни експерти ще изберат най-умелите участници, които ще премерят сили в директен грил двубой пред публика в неделя от 18:00 ч. и ще определят най-добрия грил-майстор от Бургас. Регионалният победител ще представи града на финала в София и ще се бори за титлата Грил-майстор на България и голямата награда от 2 500 лв. срещу най-добрите кулинари от останалите пет града – Стара Загора, Русе, Варна, Пловдив и София.

В неделя Морската градина ще стане домакин на ценителите на вкусните грил изкушения, освежаващите напитки и добре прекараното време на открито със семейство и приятели. Старт на апетитната инициатива „Да споделим грила“ ще бъде даден със забавления за най-малките точно в 10:00 ч., а за финал пространството пред Пантеона ще се огласи и от симпатягите от група АКАГА, които ще забавляват всички фенове до 22:00 ч.. Бургазлии ще имат възможност да опитат от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, но в същото време, всички желаещи ще могат сами да си приготвят бургери, стекове, ребра или да импровизират с различни качествени продукти.

Организаторите са предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на групите Rewind и АКАГА. Чрез инициативите „Да споделим грила” Coca-Cola и Lidl обединяват усилия, за да дарят щастие в споделените мигове, прекарани със семейство и да дадат възможност на все повече хора да прекарат пълноценни моменти с близки и приятели, споделяйки забавни моменти и вкусна и качествена храна и напитки.

Следващата спирка на най-мащабното грил турне ще бъде на 27 август в Пловдив, а големият финал на вкусната фиеста ще посрещне всички фенове на грила в началото на септември, когато ще се проведе и финалът на Националния турнир по спортен грил и ще бъде определен Грил-майстора на България. Всички желаещи и ценители на добре приготвените бургери, ребърца и други грил изкушение, могат да се регистрират за участие на www.grillmaistor.bg

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.