Статиите на 1001 Рецепти

Телевизор в кухнята – предимства и недостатъци

В детството ми моите родители изключително държаха да се събираме заедно на вечеря вкъщи точно в 20:00 за централната емисия новини. С тази традиция се стремяха да сплотят семейството и да общуваме повече, но реално нищо от това не се случваше. Благодарение на втренчените погледи в малкия екран. Но времената и технологиите се менят и дискусията за мястото на телевизора в дома вече поема в различна посока.

ЗАЩО ДА ИЗБЯГВАМЕ ТЕЛЕВИЗОРА В КУХНЯТА?

Ако сте свикнали да слушате само чрерни хроники, докато се храните, не е чудно, че имате проблеми с храносмилателната система. Храната се приема и обработва от организма спрямо емоционалното ви състояние и нивото на стрес в тялото ви. Нереалистично е да очаквате спокойна вечеря, ако сами сте избрали неспокойните новини, сред които няма нито една позитивна. Също е почти невъзможно да привлечете цялото неотлъчно внимание на близките ви, докато екранът софлира около вас и примамва зрението им с какви ли не разнообразни картини.

ЗАЩО ТЕЛЕВИЗОРЪТ ТРЯБВА ДА СТОИ В КУХНЯТА?

Това, че в моето семейство е имало телевизор в кухнята и аз съм го възприемала повече като пречка за семейните вечери, отколкото за преимущество, не означава, че това непременно е така. Нищо не прави вечерята по-вкусна от близките планове на добре приготвена храна, показвани в кулинарно предаване, докато семейството се храни. Нищо не буди апетита на малчуганите по-добре от визия на вкусна храна, която ги заобикаля от всеки ъгъл на кухнята. Също трудно се създава уют без музикално оформление, което често идва от телевизора. Да не говорим за удобните моменти, в които сменяме темата на семейната вечеря, благодарение на темите, които телевизорът ни дава... Така си спестих много проблеми, когато единият родител ме питаше за бележника ми, а другият го прекъсваше с „Тихо, тихо, искам да чуя какво говорят по новините!”...

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ДИСТАНЦИОННОТО

Вероятно всеки от вас може да извади 1001 причини ЗА и ПРОТИВ телевизора в кухнята, но истината винаги се крие в избора на телевизионен канал. Можете да съсипете и най-вкусната изискана семейна вечеря с неподходящ филм или злободневно предаване, но и да направите изумителни шедьоври, благодарение на това, че докато готвите, сте гледали и слушали съветите на Джейми Оливър. Ето защо намирам за оптимален варинта да се сдобиете с поне два телевизора у дома, единият от които е в кухнята, но дистанционното – нека това да остане вашето лично тайно оръжие. Използвайте правилото „Заслужава го този, който приготвя вечерята.” Така хем ще стимулирате децата и половинката ви да помагат в кулинарните дела, хем ще въведете ред в избора на телевизионен канал. Справедливо, нали?

ЗАЩО SMART ТЕЛЕВИЗОР?

Тъй като холът и кухнята са две неразделени помещения в моя дом, нуждата от два телевизора в тези стаи отпада. Нуждата от SMART телевизор обаче е належаща. Като човек, посветен на дигиталното пространство, който е пресъздал цяла кулинарната ера на няколко поколения в семейството ми, публикикувайки я в този уебсайт, не мога да пропусна възможността да се сдобия с телевизор, който да управлявам през телефона ми, който да служи за екран на лаптопа ми и който да ми показва целия ми труд на огромен екран. Вярвам, че тези мои нужди не се дължат само на работата ми и вероятно много от вас искат същите преимущества в дома си.

ЗАЩО SAMSUNG PREMIUM СЕРИЯТА

Ако сте решили тази есен да подобрите комфорта в дома си с нов висококачествен UHD телевизор, съветвам ви да разгледате PREMIUM UHD серията на Samsung. Тя ви гарантира максимално качество по отношение на резолюция, цветове и контраст и ви дава съвършен дизайн, който освен подходящ за всякакъв интериор има и умението да прикрива недостатъците, когато не сте имали време да избършете прах у дома. Технологията Clean Cable Solution ще премахне неудобството да търсите начин как да скриете загрозяващите общия силует кабели. Кабелът е само един и е дискретно скрит в гърба и стойката на телевизора. Към него свързвате специалната One Connect кутия, която ви предоставя богат асортимент от изходи и приложения, към които да свързвате външни устройства, жичен интернет или USB флашки с видео и снимки. И така освен телевизор, имате и огромен екран, който играе ролята на дисплей на вашия лаптоп. Можете да разглеждате снимките на ястията в 1001 рецепти като на кино и да се взирате в ръцете на Джейми Оливър (или в моите), колкото пожелаете. Ще открите цял нов кулинарен свят, благодарение на ясната картина и десетките опции за настройки на цветове и контраст. Ще имате технологичната възможност да гледате най-апетитните кулинарни предавания през нова призма, с нов поглед, в нова резолюция. И всичко това ще управлявате с телефона си (ако изберете SAMSUNG, ви препоръчвам Galaxy S8), за да бъде животът ви по-лесен, по-удобен и по-практичен.

КРАЯТ НА МАЛКИЯ ЕКРАН

В детството ми, когато само мечтаех да се занимавам с кулинария, баба ми все казваше „Един ден те искам до Ути – на малкия екран!” След два сезона в БНТ с кулинарната ми рубрика „Хапка свежест със Сандра” съм сбъднала наполовина желанието на покойната ми баба – две поредни години бях на територията на Ути, но не на малкия екран. Защото екраните не са това, което бяха. Отдавна не са малки, отдавна не пращят и не създават излишен шум в звука и в картината. Защото цяла една ера – тази на малките екрани, е в миналото. Изберете бъдещето.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.