Статиите на 1001 Рецепти

Как и защо да се сдобием със съдовете на Coca-Cola?

Ако случайно все още не сте видели снимката с червените съдове на точки на Coca-Cola, значи сте от малкото потребители на социалната мрежа, до които тази визия не е достигнала. Ако пък ви е добре позната, вероятно не сте наясно как да се сдобиете с комплекта, който предизвика над 10 000 коментара в нашата фен страница. Той съдържа малка и голяма тенджера, дълбок тиган с капак и огнеупорна купа със силиконов капак, а инструкциите как да го получите ще разкажем детайлно именно в тази статия. Преди това обаче искам да отговоря на по-важния въпрос – защо е добре да имате точно тези съдове.

ЗАЩО?

Coca-Cola не са сменили попрището си в посока производство на готварски съдове, но предизвикаха интереса на над 700 000 души в социалната мрежа не само заради коледния и грабващ дизайн на брандираните съдове, а и заради социалната кауза, която е повод за създаването на тези кухненски „бижута”. Coca-Cola подпомагат деца в неравностойно положение, като създават тази кампания, средствата от която ще отидат в Български Червен Кръст към програмата „Топъл обяд”. Тя подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. Програмата допринася за нормалното физическо развитие на подрастващите, намалява заболяваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене. През 2013 година над 12 000 деца са отпаднали от училище поради социални причини. Нашите деца се нуждаят от храна, грижа и внимание през цялата учебна година. Ето защо е наистина важно да подкрепим тази кауза.

КАК?

Правилата на кампанията са много простички – когато събирате точки, пазарувайки определени продукти във ФАНТАСТИКО, вие получавате възможността да закупите тези съдове на символичната цена от 5 лв, които пет лева обаче отиват директно в БЧК. Така се сдобивате не само с невероятните съдове на ниска цена, но правите добро за деца, които наистина имат тази нужда. Косвената подкрепа към децата в неравностойно положение е единственият начин да притежавате този комплект съдове – те не се продават в магазинната мрежа, не можете да ги поръчате нито през страницата на Coca-Cola, нито през нашия уебсайт. Можете единствено да събирате точки от ФАНТАСТИКО и след събиране на 5 или 10 точки, да изберете съд на стойност 5 лв от касите на ФАНТАСТИКО. А ето ги и конкретните правила на кампанията:

1. Купи Coca-Cola 1.25L и 1 кг охладено месо (свинско или телешко) и вземи стикер на касата.

2. Събери необходимия брой стикери и можеш да закупиш страхотен кухненски съд само за 5 лв*!

3. Побързай, количествата са ограничени!

4. Заплатената от теб сума ще бъде преведена в полза на благотворителната програма „Топъл обяд” на БЧК.

КАКВО ПРОПУСКАМ НАЙ-ЧЕСТО?

Много от участниците в кампанията не обръщат внимание, че за събирането на 1 точка е нужно да се купи 1 кг свинско или телешко месо от охладената витрина на ФАНТАСТИКО и Coca-Cola от 1.25L. Другите разфасовки на напитката не са част от кампанията или иначе казано – ако отидете на касата с двулитрова бутилка Coca-Cola и килограм месо, няма да получите точка. Също няма да ви дадат точка и ако вместо свинско или телешко месо, изберете килограм пиле.

При събрани 5 точки можете да си закупите малката тенджера или малката купа със силиконов капак, а при събрани 10 точки – голямата тенджера или дълбокия тиган с капак. След събраните точки, можете да закупите всеки съд срещу 5 лева, а това се случва директно на касите на ФАНТАСТИКО. Съдовете, освен цветни и забавни като дизайн, са с емайлирано незалепващо покритие, здрави и трайни са. Заслужават вашето внимание не само заради качеството си, но и заради ценността на кампанията, зад която стоят.

Кампанията е в сила до изчерпване на произведените количества съдове, което означава, че нямате много време за реакция. Не чакайте Коледа, за да направите нещо добро за себе си и за другите.

САМО В СОФИЯ?

Знам, че много от вас не се намират в София и съответно не могат да пазаруват във ФАНТАСТИКО, но това не означава, че тази кампания няма да има своето продължение и извън столицата. Не мога да обещая да направя кулинарна демонстрация на апетитни рецепти в магазина до всеки един от вас, но по-любопитните читатели на нашия сайт могат да следят фен страницата ни, за да разберат продължението на тази благотворителна инициатива, в която ще участвам и занапред.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.