Статиите на 1001 Рецепти

Как да промениш света, докато миеш чинии - лесна рецепта в една стъпка

В предишната статия Как да промениш света, докато си пиеш фрапето ви дадохме лесна рецепта за по-добър живот само в една стъпка. Заменянето на пластмасова с метална или стъклена сламка за вашето фрапе би могла да намали процента на боклук, който се произвежда и изхвърля в околната среда непрекъснато.

И макар такъв жест да изисква минимално усилие, в по-мащабен план би могъл реално да промени действителността, в която живеем. А тя е, че освен всичко друго, водим и класацията за най-замърсен воден басейн в света. Ето защо нашият екип участва в доброволческата кампания на Fairy за изчистване на български плажове от изхвърлена пластмаса. Събрахме огромно количество боклук – от сламки и пластмасови бутилки, през опаковки на хранителни продукти, четки за зъби и какво ли още не, на което мястото не е на плажа.

Procter & Gamble представя на българския пазар лимитираната серия Fairy Ocean Plastic - бутилка, направена изцяло от рециклирана от домакинствата пластмаса и такава, извлечена от океана. Иновативната бутилка се състои от 10% пластмаса, събрана при почистване на океаните, и 90% рециклирана от домакинствата пластмаса.

Бутилката вече е налична в България, а за покупката на всяка бутилка Fairy в периода 15 септември – 15 октомври 2019 от Кауфланд, P&G ще дари 1 лев на ASORI в подкрепа на тяхната инициатива за почистване на България.

Партньорството с ASORI цели да привлече внимание към проблема със замърсяването на океаните, да вдъхнови потребителите да почистват плажовете и да рециклират у дома.

Ето това е наистина лесна рецепта, защото с малките избори, които правим всеки ден, можем да променим света.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.