Статиите на 1001 Рецепти

12 съвета за бързо зарастване на костите

 • Приемайте вътрешно мумийо. Качественото мумийо се разтваря добре във вода, без да я прави мътна. За 20-дневен курс на лечение са необходими 40 г мумийо. Приготвя се 2-процентен разтвор (2 г мумийо на 100 мл тотла преварена вода). Приема се по схема: 10 дни - по 1 с.л. 3 пъти на ден преди хранене, след това 10 дни - по 1 и ½ с.л. 3 пъти на ден преди хранене. При счупване на едри кости (таз, бедро, гръбначен стълб) курсът на лечение е не по-малко от 30 дени. Мумийото оказва влияние върху обмяната на веществата в организма, активизира растежа на костната тъкан, което ускорява зарастването на счупените кости.
 • Добре изсушете черупката на твърдо сварено яйце (20 минути), като преди това отстраните пеленката (черупката не се суши на слънце или във фурната!). Стрийте на прашец, залейте с лимонов сок и оставете на долния рафт в хладилника, за да може черупката да се разтвори. Приемайте по 1 ч.л. 1-2 пъти на ден по време на хранене в продължение на 1 месец. За черупките на 3 яйца е нужен сокът от 1 лимон. Лимоновият сок се прибавя към яйчената черупка, за да се получи калциен цитрат, който за разлика от калциевия карбонат, от който се състои черупката, е частично разтворим във вода и следователно може да се всмуква от стомашно-чревния тракт.
 • Приемайте вътрешно по 5-10 капки пихтово масло, като го капете върхе залчета хляб. Пихтовото масло снема усащенията за болка, ускорява процеса на заздравяване, мобилизира защитните сили на организма. Костите ще зарастват много по-бързо, ако едновременно 1-2 пъти в се втрива в болните места пихтово масло (не повече от 10 мл на денонощие).
 • След свалянето на гипса е добре да се правят вани с отвара от пихтови клонки – по 15 минути едната. След приключването на всяка процедура натривайте мястото на счупването с пихтово масло.
 • 1 и ½ с.л. цвят от календула се залива в термос с ½ л вряла вода. Оставя се да престои 1 час, прецежда се. Пие се по 1/3 ч.ч. 4 пъти на ден. Тази настойка намалява болките, успокоява, засилва процеса на регенерация.
 • 1 с.л. счукани плодове от шипка се заливат в термос с ½ л вряла вода и се оставят да престоят 6 часа. Приема се по 1 ч.ч. 3-4 пъти на ден. Настойката стимулира регенерацията на тъканите, срастването на костите, повишава съпротивителните сили срещу инфекциите.
 • По възможност в ястията (супи, гарнитури, напитки) добавяйте по 1 ч.л. сухо мляко. Ограничете мазнините, захарта и солта.
 • 1 част цветове на подбел, 1 част цветове на глухарче, 1 част цветове на люляк, 1 част корен от репей се заливат с вода така, че тя да ги покрие. Тази смес престоява 1 седмица. Използва се за налагане на компреси. Дава добър ефект съчетаването на настойката с мумийо за по-бързо заздравяване на счупвания на костите при възрастни хора.
 • Корен от зарасличе (черен оман) се пуска през месомелачката, смесва се с несолена топена свинска мас. С тази смес се правят компреси на мястото на счупването.
 • Ситно нарязани и счукани цветове и стъбълца на полски синчец се смесват със сок от трънка. Пие се сутрин ан гладно по 1 с.л. в продължение на 8 дена. Това е особено добро средство при счупване на ребра.
 • 3 с.л. бял смил се заливат в термос с ½ л вряла вода и се оставят за 3 часа. Пие се по 1/3 ч.ч. 3 пъти на ден 20 минути преди хранене.
 • 100 г цвят от лавандула с 5 л вода се варят 5 минути и се оставят да престоят 2-3 часа, след което се прецеждат и течността се налива във ваната. Такива вани са много полезни не само при сърдечно-съдови и нервни заболявания, но се препоръчват и при счупвания, ревматизъм, подагра, паралич и т.н. Те съживяват нервните окончания и възбуждат кожните нерви, разширяват главните кръвоносни съдове.

Коментари за статията:

Автор Мнение

Radka Ilieva

2014-06-23 23:45:51

Имам една позната, която пи спирулина и сок от нони. Каза, че още от 3-4 ден си чувства ръката по-подвижна и без болка. Спирулината съдържа много минерали, витамини и аминокиселини и заедно с нони действат много добре на счупени кости.  Ето тук може да почетете повече информация за тях.
http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/

И освен това е улеснен приема им. Пият се с вода и сока се съхранява в хладилник. Може да се намерят в билковите аптеки и биомагазините или да се поръчат онлайн.

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.