Статиите на 1001 Рецепти

Кулинарни курсове за любители отварят врати в София

Ексцентричен шеф готвач ни разкрива тайните на гурме кухнята

Иска ли ви се да се научите да готвите добре и да изненадвате вашите близки и приятели с апетитни неща у дома? Вече можете да го постигнете по най-сладкия и забавен начин. В компанията на малка група непрофесионалисти и в специално оборудвана кухня можете да посещавате курс по готварство, в който да се забавлявате след края на работния ви ден и да научите любопитни тънкости от кулинарното изкуство. Това е предложение, на което е трудно да се откаже, особено като се има предвид, че вече не само любовта на мъжа минава през стомаха, но и на жената.

Кулинарни курсове за любители отварят врати на 6 февруари в София. Те носят закачливото име „CHEF за кеф” и са предназначени за всеки, който желае да се научи да готви или да разшири своите познания и опит в кухнята. Занятията ще се провеждат два пъти седмично в специално оборудвана професионална кухня на централна локация в София.

Курсовете ще бъдат водени от шеф готвач Виктор Арнаудов. Със своя дългогодишен опит в България и чужбина той ще разкрива на посетителите тайните на българската и международната кухня с фокус към здравословните и гурме рецепти. Има и специален раздел за т.нар. парти кухня, предназначена за купонджиите, които обичат да канят гости вкъщи и да им демонстрират кулинарните си умения.

„Курсовете са отворени за всеки, които цени вкусната и красиво поднесена храна. Няма ограничения за пол и възраст, защото целта ни е докато учим нови техники и рецепти, да се забавляваме. След завършване на обучението всеки посетител ще разполага с над 130 рецепти, с които да впечатли близки и приятели. Затова и нашето мото е „Ние ви учим, вие се фукате”, споделя Виктор.

Курсовете „CHEF за кеф” ще се състоят от 12 посещения с продължителност от близо 3 часа всяко. За това време бъдещите кулинари ще имат теоретична и практическа част. Теоретичната част ще представя различните продукти, тяхната история, специфика и начин на ползване. Практическата част ще включва усвояването на различни техники и приготвянето на 3 рецепти от съответния раздел (салати, супи, ордьоври, меса и т.н.). След всеки урок, курсистите ще консумират приготвените ястия и ще получават допълнително 10 рецепти.

„Ако проявявате интерес, но все още изпитвате колебание, може да посетите уеб сайта ни – там ще откриете нужната информация. Също така можете да станете наши приятели във Фейсбук, където най-редовно ще качваме снимки от занятията, ще публикуваме интересни рецепти и ще организираме много игри с награди”, допълва още шеф Арнаудов.

За Виктор Арнаудов

Виктор Арнаудов е професионален готвач от 1993 г. Завършва Mатематическата гимназия, а после следва икономика. В крайна сметка решава да се отдаде на своята детска мечта - кулинарното изкуство. Арнаудов има опит като готвач не само в България, но и в чужбина. В Мадрид работи в класически испански ресторант около година, след което се заминава в Женева, където му предлагат да стане Le Chef в университетски ресторант. Следващото му работно място е елитния ресторант La Romantica, където главният готвач е французин, славещ се като един от най-големите виртуози в занаята. През този период се връща няколко пъти в България, за да помогне за откриването на първата голяма за времето си пицария – „Кривото”. След време се установява за постоянно в България, за да стане главен готвач на ресторант „Жадната Ламя”. Две години по-късно вече е главен готвач в ресторант „Часовника”. Същевременно прави консултации на ресторантите „Махалото” и „Клуб на архитекта”.

Част от професионалният му път включва също позицията главен готвач в бистро „Гърнето“ и в първия ресторант за здравословно хранене у нас - „Кибеа“. Последната му работа е като главен готвач на веригата барове за здравословно хранене Fix Mix. В "репертоара" си има над 100 собствени рецепти. Един от менторите на Виктор в кулинарното изкуство е нюйоркският спец по здравословно хранене Елиът Праг, при когото на курсове ходи и Натали Портман.

Коментари за статията:

Автор Мнение

Зайо Байо

2016-08-16 08:08:09

... бестселъра за здраве - книгата Завещавам Ви Здраве - търси в Гугъл - www . zaveshtavamvizdrave .  com

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2022 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.