Статиите на 1001 Рецепти

Свинско с марихуана – екзотика, нелепост или нов метод за подобряване качеството на предлагания продукт?

Интересни факти в кулинарното изкуство изненадаха нашия екип. Американски фермери изведоха опитите извън лабораториите, експериментирайки при отглеждането на животните си с... марихуана!

Сюзън Грос, собственичка на ферма близо в Сиатъл, САЩ, разказва за резултатите от необичайните действия. След като започва да смесва храната на четири от свинете, които отглежда, с марихуана, тя забелязва моментално повишаване на апетита им, а от там и много по-бързо наддаване на килограми отколкото при обичайно отглежданите животни. Опитът ѝ продължава четири месеца, като практиката не противоречи на законите на щата.

Доставчикът ѝ Мат Макалман, който отглежда растението, толкова често свързвано с вредни навици и пристрастеност, за медицински цели, коментира, че вече се провеждат подобни практики и с кокошки и телета.

Месо от фермата Грос вече е достигнало до потребителите благодарение на местните. Уилям фон Шнайдау, собственик на месарница в центъра на Сиатъл, го предлага с табела, на която специално са описани специалните обстоятелства при отглеждането на животните. Той разказва, че това предизвиква голям интерес към продукта, който се продава два пъти по-бързо от месото от нормално отглеждани животни. Самите клиенти от своя страна твърдят, че то е по-вкусно и сочно.

Какво още предстои да открие науката, наречена кулинария, е въпрос на време и... фантазия.

Автор: Василка Дюлгерова

Коментари за статията:

Автор Мнение

Yordan Milenkov

2013-07-31 18:22:21

"Какво още предстои да открие науката, наречена кулинария, е въпрос на време и... фантазия."

:)

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2022 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.