Статиите на 1001 Рецепти

Наталия Кобилкина: Не обичам готвяне, обичам секса!

Наталия – тази чаровна и провокативна рускиня, известна като сексолог и семеен терапевт, която често взривява социалните мрежи с дръзките си изказвания на еротична тематика, разказа пред екипа ни за кулинарния си свят. Или по-скоро за неговата липса. За поршето, дупенцето и гаража, за кухнята, от която не се нуждае, за суровоядството и ходенето гола вкъщи.

Наталия, основната ти дейност е да даваш съвети на хората как да общуват помежду си. Трудни или лесни са човешките отношения?

Трудни за това, че хората не са много готови към истински отношения. Голямата част от хората избират да бъдат обидени на своите родители, другите имат огромни претенции към света и изисква доста време и работа върху себе си, за да поемеме отговорност за своето щастие. В момента, в който ще го направиме - всичко става много лесно.

Каква си в леглото и каква си в кухнята?

Това по-добре може да каже мъжет ми. Едно мога да кажа - много обичам секса и не обичам готвяне и да домакинствам, това трудно ми се получава. Преди години много се мъчих с това готвяне и исках да бъда перфектна във всичко. И след 8 години готвяне казах на мъжет ми "Скъпи, не искам повече да готвям!" и той ми погледна и каза "Скъпа, не ти се получава добре и аз се чудя всички тези години за какво мъчиш себе си и мен. Знам, че не те харесва, недей да се насилваш себе си.". За моето щастие мъжет ми се превърна в суровоядец и когато стигам до вечеря само го питам "Скъпи, какво искаш за вечеря - да ти измия грозди или да нарежи диня?". Така че имаме повече време и енергия за секс и отношения. И никакви мръсни чинии!

Кухнята може ли да бъде място за сплотяване?

Може, ако двама обичат да готвят. Всяко нещо, което и двама обичат, може да бъде място за сплотяване.

Важно ли е една жена да умее да готви?

Зависи от мъжет до нея. За повечето балкански мъже - да, това е наистина важно. Но в Европа не винаги жени готвят. Познавам много мъже, които сами готвят с удоволствие. Един от тях моя мъж и той готви много по-добре от мен, обожавам когато той прави суровоядски хляб или торта и аз му помагам, но не мога да готвя толкова добре като той. За всеки мъж има правилната жена. Аз не ставам за 90% мъже, но за моя съм идеална.

Как трябва да се поделят задълженията у дома между партньорите?

В днешното време когато и двама работят, нормално ако и двама да се грижат за домакинство или ако това позволяват възможности да има хора, които могат да помагат в домакинството. Но това въпрос на личен избор.

Беше казала, че ако една жена има дупенце и не прави любов в него, това е сякаш има Порше и го държи в гаража. А жена, която има кухня и не я ползва...?

Такава жена има спалня и други важни стаи. Храна, това е също наркотик и зависимост и хора много преувеличават нейната значимост. При мен това изобщо не важно. Ние от години нямаме никаква храна вкъщи, освен плодове и зеленчуци и почти не ползваме хладилник и печка. И просто живеем малко по-различно от другите. Няма това готвяне, миене на чинии, супермаркети, средства за миене на чинии... всичко е много различно! Вероятно, когато ще имаме деца, това ще се промени. Но на момента можем да си го позволим. Ако имаме гости, правим нещо много лекичко или поръчваме готово. Ако един ден ще си купуваме нов апартамент, най-вероятно там няма да слагаме кухня, но ще има огромна библиотека и стая за гости и приятели. Всеки има своите ценности. Ние имаме пианино и обичам да свирям време от време. За мен е важна тишина и нашата библиотека и орхидеи на прозорци. Много пиша и за мен това е по-важно от готвяне и двама сме творци.

Трябва ли да се прави секс в кухнята?

Ако ви се иска, защо не. Аз лично предпочитам на природа или на комфортни места, като легло.

Готвила ли си гола?

Да, разбира се. Рядко съм облечена вкъщи, мисленето ни е малко различно, обичаме свобода във всичко, включително и в движения без дрехи. Не го правим със сексуалната идея, просто обичам свобода. Това е натурализъм и просто естествено нещо за нас двама.

Храната и сексът имат ли допирни точки?

По това как човек яде - може да определи как прави секс - бързо, бавно, с внимание към храна, наистина усещайки я или механично. Има много общи моменти.

Има ли рецепта за любов?

Каквото и да правиш, трябва да го правиш наистина с желание без насилие. И да усещаш какво наистина иска тялото ти. Колкото по-чист ставаш - толкова повече неща ще премахнеш и толкова повече започваш да забелязваш каква енергия имат храна и хора, които я готвят. И колкото по-малко зависимости - толкова повече успехи в живота.

Интервюто проведе:

Сандра Алексиева

Коментари за статията:

Автор Мнение

Stela Markova

2014-09-17 18:02:05

Нищо не извинява Н. Кобилкина за това, че пише "мЯсо" и "готвЯне". Но това, че редакционният екип е публикувал инервю със заглавие, съдържащо брутална грешка... ето това вече е плашеща жестокост.

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2021 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.