Статиите на 1001 Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА - Моите навици

Когато човек прави промяна, тя обикновено се случва на много нива. Дори да промените само един сегмент от начина си на живот, тази промяна води до промени в други сегменти и така постепенно вие ставате други хора.

Още в самото начало казах на Алекс, че това, че ще посещавам редовно JK Fitness не означава, че имам намерение да спирам цигарите и разчитам, че режимът, който той създаде за мен, няма да е в конфликт с моята кутия цигари на ден. А също и с двете глътки вода, които пия на денонощие, а също и с натоварената ми работа по 12 часа на ден. Той ме изслуша внимателно и отговори на повдигнатата тема без коментар.

Седмица по-късно обаче аз без да искам и без да търся този ефект, сама започнах да променям навиците си, защото старият ми начин на живот просто не пасваше на настоящето. Бяха несъвместими.

СЪН

Често в живота си в следствие на стрес съм имала безсънни нощи и периоди от месеци наред с проблеми със съня и спане по 3 до 4 часа на денонощие. На втория ден от програмата ми заради тренировките в залата се прибрах толкова уморена у дома, че заспах в 20:00 вечерта и спах 11 непробудни часа. Оттогава насам не съм имала нито една неспокойна нощ, независмо от ангажиментите, които имам. Сънят се превърна в покой, който трае от момента на лягане в леглото до момента на ставане от него без никакво прекъсване и събуждане посреднощ.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

По препоръка на моя треньор Алекс започнах да пия чай първоначално веднъж дневно, после два пъти дневно и накрая три пъти в рамките на 24 часа. Ако си мислите, че зеленият чай има разхлабително действие, то вие сте прави. Поради това първоначално няма да се чувствате комфортно. Това обаче трае само няколко дни, после организмът ви свиква и метаболизмът ви работи бързо и безотказно. Аз лично пих първо чай Сание, а после по препоръка на моя приятелка го замених с японски чай, който се казва ИНХУА и се продава в аптеките. Има и таблетки ИНХУА, но аз ползвах чая. Ефектът от него е драстичен. Пия го три пъти дневно – студен и без подсладител.

L-CARNITINE

Не съм привърженик на химията и много разчитах, че треньорът ми няма да ме съсипе с разни малки разтворими прахчета или таблетки, с които ще отслабна рязко и после всичко ще си възстановя. Алекс ми даде единствено L-Carnitine три таблетки дневно 45 минути преди кардио тренировката, като ми отдели 20 минути, за да ми обясни защо ми е необходима тази добавка, как действа на организма, какъв е ефектът от нея и защо не трябва да се тревожа от нейния прием. Основното, което ще усетите при прием на тези таблетки е, че докато тичате на пътеката, тениската ви постепенно ще стане чисто мокра, което допреди със същата скорост и продължителност на пътеката не сте постигали.

АЛКОХОЛ

В първите 4 седмици алкохолът ми беше забранен от Алекс категорично и без право на обжалване. Аз не съм от жените, които имат проблем с алкохола, но чаша вино с вечерята беше част от ежедневието ми, а вечерните коктейли веднъж седмично си бяха същинска традиция. Алекс обаче беше категоричен.

Голямото Martini Bianco беше най-голямата трудност и лишение за мен в периода на моята промяна. Страдах за него през цялото време на строгия режим на тренировки и хранене и ако си мислите, че постепенно съм свикнала и вече не ми се е пиело – в грешка сте. Всяка вечер ми се пиеше.

СТРЕС

В един от първите дни, докато тичах на пътеката, мой клиент ми се обади и разговорът не приключи в полза на нито една страна. Ядосах се и в гнева си тичах на пътеката все едно няма да има утре. Превърнах гнева в енергия, която работи не против, а за здравето ми.

Оттам насетне всеки ден, докато тичах на пътеката, аз си мислех за всички неща в живота ми, които ми докарват стрес, напрежение и ядове. Научих се да превръщам негативното в полза за себе си и така, докато един ден на слизане от пътеката не установих, че аз вече съм неспособна да се ядосвам, както преди. Всичко, което можеше да ме превърне в напрегнат човек, моментално ставаше помощник в моите тренировки и аз го възприемах като мотивация за постигане на желаните резултати във фитнеса. Спрях да се ядосвам за каквото и да е.

ЦИГАРИ

Въпреки ясната ни уговорка, че Алекс няма да ме кара да спирам цигарите, на втория ден след двучасова тренировка на мен никак не ми се пушеше. Толкова не ми се пушеше, че на края на деня установих, че съм изпушила едва три цигари, а до вчера те бяха винаги 20 на ден. Не знаех как да си обясня тази рязка промяна, но на следващия ден цигарите станаха по една на ден само вечер. Това нищожно пушене по 1 до 3 цигари на ден се задържа в рамките на целия период на тренировки и се случи без моето желание.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.