Статиите на 1001 Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА – Моят спортен екип

Когато се записах в JK Fitness при треньор, знаех, че в първия си ден трябва да отида с удобни дрехи – маратонки, клин и тениска. И до първите 5 минути от първата ми тренировка си мислех, че това е напълно достатъчно. Но тук, в привидно съвсем неангажиращата тема с облеклото за фитнес, има цели четири особености. Първата е, че аз съм с 35-ти номер стъпало и намирането на маратонки, които да не ми хлопат, да не ми правят мазоли и да са ми наистина удобни, не е лесна работа.

Другият детайл е, че когато започнах да тренирам първоначално с някакъв съвсам обикновен клин, в края на първата седмица той се беше отпуснал, а аз леко поотслабнала, и съответно след всяко упражнение ми се налагаше да го повдигам, пооправям и това ми създаде чувство на дискомфорт, защото не беше облеклото, което ми пасва и ми е удобно.

Разбрах също, че големият бюст не издържа на обикновен сутиен по време на тренировка. Мили дами, можете да сложите най-удобния си сутиен с чашка, да сложите най-тесния си потник над него, а отгоре тениска, за да сте сигурни, че гърдите ви ще останат неподвижни, докато скачате или тичате на пътеката, но това (от опит го казвам) няма как да стане. Спортният сутиен без чашка е абсолютно задължителен без значение дали вашият размер е А, B, C, D или Е!

Четвъртото, в което се убедих по време на тренировки от самото начало, е, че има тениска и Тениска за спорт. Онази тениска, която вие много обичате заради любимата картинка отпред, е чудесна за лятото, докато се разхождате навън. Но Тениската или Блузата за фитнес е от друга материя, която ви предпазва от потене и кара кожата ви да диша. Затова си струва да дадете малко повече пари за нея, защото тя не е просто тениска или блуза, тя е необходимост в залата.

През първия месец на моите тренировки, се доверявах на няколко марки. След броени дни отново изпитвах чувството на дискомфорт на облекло, което се е отпуснало или изисква да го гладя преди всяка тренировка. Накрая реших проблемите си, когато влязох в един спортен магазин и послушах треньора ми, според когото “Nike е най-доброто“. Понеже Алекс никога не е бил в грешка досега, давайки ми съвети, си купих маратонки, клин, спортен сутиен и тениска на тази марка по негов съвет. Успях да намеря маратонки в 36-ти номер, които ми станаха без да са ми големи, което за мен е огромно постижение!

Така разбрах, че по време на спорт всеки детайл е от значение. За мен е важно преди всичко да се чувствам комфортно. В тялото си, в кожата си, във вечерните си рокли, но преди тях – в облеклото си в залата, където работя в името на това да бъда във форма.

Не знам дали „Nike е най-доброто“. Nike е най-доброто за мен. Категорично.

Автор: Сандра Алексиева

Коментари за статията:

Автор Мнение

Пламен Петров

2016-01-29 16:55:59

Само маратонки снимани тука! А в материала се споменават и други части на тялото... :D

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2022 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.