Статиите на 1001 Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА - Моят треньор

МОЯТ ТРЕНЬОР

И друг път съм сваляла килограми, познавам тялото си много добре, знам, че свалям и качвам килограми бързо и знам, че спорт с разделно хранене при мен действа безотказно. Но този път исках цялостна промяна на начина на живот, а не просто да положа усилия, за да постигна желания резултат, който в последствие да се окаже временен.

Никак не харесвам хората, които все си мислят, че разбират от всичко. Затова както аз не позволявам да се бъркат в моята работа и професионална дейност, така и аз не споря с професионалистите. Затова реших, докато пуша на масата, отрупана с храна, да си намеря треньор, който да ми помогне, да ми даде най-точните съвети и да поеме отговорността за моето здраве в процеса на промяната, която исках.

Имам един страхотен приятел, създател на SILABG - един от най-популярните онлайн магазини за хранителни добавки, който винаги е готов да помогне на близките си. Въпросният Николай Керелски, когото много уважавам, получи съобщение от мен с казуса „Ник, спешно искам да сваля килограми, спешно ми трябва треньор, спешно ми трябва помощ!“. След няколко минути Ник ми изпрати координатите на някакъв треньор и ми написа „Той е страхотен, отзивчив и много си разбира от работата.“.

В същата тази петък вечер, във Facebook, аз се запознах с препоръчания ми от Ник треньор - Александър Кирилов. С него обсъдихме моя казус, начина ми на живот, хранене, физика и желани резултати, и се разбрахме, че в понеделник в 7:50 трябва да съм в JK Fitness на бул. България. Тази уговорка беше с изричното допълнение, че целта на присъствието ми в залата е да докажа, че съм войник, когато си поставя цели; да сменя начина си на живот от гледна точка на физическа активност и хранене; и да променя из основи начина, по който възприемам стресовите ситуации, които аз сама допускам да ме докарат до състояние с наднормено тегло.

МОИТЕ ТРЕНИРОВКИ

Сутрин денят ми започваше в 6:30 с душ и 25-минутен крос до фитнеса. След това ме очакваха 60 минути упражнения под контрола и напътствията на Алекс, а накрая – 40 минути кардио, което се състоеше в ходене бързо или тичане на пътеката. Това продължи всеки божи ден в продължение на 4 седмици.

В началото ми беше трудно и изпитвах непрекъснати болки в мускулите, едва се справях със сериите упражнения, дадени от моя треньор, и в определени моменти в залата си мислех, че ще издъхна.

Когато човек вземе решение за подобна промяна обаче, то е винаги от любов към себе си. Обичах се - не можех да се откажа просто така, независимо колко ми беше трудно.

Крайният резултат след 1 месец в залата с Алекс беше, чe...

  • свалих първите 7 килограма, които никога не са ми били нужни
  • намалих всичките си обиколки с достатъчно сантиметри, за да се пъхна в по-тесните си дрехи и в момента да съм в процес на желание да се пъхна е най-тесните
  • имах повече енергия в ежедневието си, в следствие на което бях по-продуктивна и генерирах по-високи резултати
  • започнах да се справям все по-добре с разнообразните упражнения, които треньорът ми даваше - тичах по-бързо, ходех по-бързо, всяка физическа активност в ежедневието ми вече ми се струваше лесна
  • спрях да се ядосвам за каквото и да е - без значение проектите, които движех, без значение отговорностите, които имах, аз най-накрая се научих да изключвам съзнанието си и да не се вълнувам от неща, които не ми носят пряка полза
  • за пръв път фитнесът се превърна в много интересно и забавно място, което посещавах с удоволствие

Тук е моментът да вметна, че винаги съм живяла с мисълта, че фитнесът е много скучен, че в него има само хора, с които имам твърде малко допирни точки. Безкрайно съм благодарна, че още в първия ден в залата разбрах, че съм живяла с грешна представа за тази среда. От ден първи имах възможността да установя, че една не малка част от спортуващите в JK Fitness на бул. България всъщност са хора, от които мога да науча любопитни неща не само за спорта и храненето, но и за много други сфери от живота.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.