Статиите на 1001 Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА - Моите продукти

МОИТЕ ПРОДУКТИ

Когато обсъждахме режима ми на хранене, Алекс ми каза нещо много важно - „Избягвай пилешко месо, освен ако не си наистина сигурна в източника и начина на отглеждане.“. Тогава се замислих, че аз всъщност не съм сигурна в отглеждането на абсолютно нито един продукт на пазара – нито свинско, нито телешко, нито дори плодове и зеленчуци. Тогава ми се прииска да сме все още в първия сезон на „Хапка свежест“, където обикалях био фермите и готвех чиста храна за рубриката си по БНТ1. Едновременно исках да се върна в този период, заради био фермите, но и да се отдалеча от него, защото въпреки храната от проверени производители, стресът в моя живот тогава си каза думата и аз бях в пика на своето напълняване.

Нямаше как да отделя време да отида до тези ферми, от едната да си взема едни продукти, от друга други... И тогава се сетих за Farmhopping, които дотогава все още не бях използвала. Те имат уебсайт, в който всеки потребител като мен може да влезе и да си избере най-различни продукти от био ферми и те да му бъдат доставени до вкъщи. Много удобно в моята ситуация.

Започнах да ги използвам. Първо опитах с поръчка само на няколко продукта, после започнах да купувам всичко от тях. Едната от био фермите, с които работят, се казва "Софина" – била съм там, познавам собствениците, виждала съм как отглеждат зеленчуците си и им имам доверие – там снимахме голяма част от епизодите на „Хапка свежест“.

Месото и рибите поръчвах от други ферми, но всичко под шапката на Farmhopping и само с един клик. Това спести много, наистина много от времето ми, което иначе трябваше да отделя в тичане около София между различните био ферми - време, с което не разполагах.

МОИТЕ РЕЦЕПТИ

Тъй като прекарвах по два часа на ден във фитнеса, нямах възможност да готвя по два или три пъти дневно. Планирах менюто си за дни напред и правех заявка до Farmhopping. Готвех веднъж дневно, като разпределях храната на 5 порции и ги прибирах в кутиите на Lunch Box. Така ангажиментът ми за храна беше сведен до минимум.

МОЯТА ЦЕЛ

Това, което аз исках да постигна за себе си, е вече постигнато за периода от време, с който разполагах. Но това е едва началото. Планирам да продължавам и всеки месец да ви споделям какво съм променила в начина си на живот, с какво съм обогатила менюто си, как съм подобрила здравето си и как съм направила живота си по-качествен. Моята цел е много по-мащабна от това да продължавам да помагам на себе си. Моята мисия е да поставя началото на един едногодишен проект под мотото РЕЖИМЪТ НА САНДРА, в който всеки месец на части ще ви споделям начина си на хранене и спорт, давайки ви стимул и конкретни решения за промяна към по-добро здраве и начин на живот. Следете тази рубрика :)

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.