Статиите на 1001 Рецепти

Хороскоп за периода от 14 февруари до 20 февруари

Седмичен хороскоп, създаден специално за 1001 рецепти от най-добрия астролог у нас - Евгения Карагеоргиева. За персонални консултации, свържете се на телефон: 0886 299 354.

Периодът ще изобилства от Космически събития. Имаме Второ Четвъртолуние, Ретрограден Меркурий, преход на Марс в Козирог и започват да черпят рождениците от зодия Риби.

Всичко започва в полунощ на 16 февруари, когато Луната ще отключи поредицата от енергийни влияния. Спазването на строга Лунна диета ще помогне да се смекчи влиянието на следващите фактори върху емоционалното ни тяло.

Тази седмица и Марс пристъпва в знака Козирог и така ще се присъедини към парада на големите играчи – Юпитер, Плутон и Сатурн. Това задължително ще ни направи по-целенасочени и твърдо упорити, но ще отнеме всяка възможност да се постига компромис, освен ако не е част от стратегически план. По-добре е да се запази добрия тон и отношение във взаимоотнопенията с хората.

На 16 февруари Хитрецът на зодиака - Меркурий - преминава в ретроградно движение в Риби. Това ще стартира 25 дневен период, в който в по-голяма степен ще имаме да поработим със своите вътрешни неразрешени теми. Тях, съответно, ще ги видим като объркани външни обстоятелства, недоразумения, минали обвинения, неточност, нужда да преработваме досегашен труд, проблеми с техника, неподходящи покупки (ОСОБЕНО НА КОЛИ) или решения... Разбира се, че може да ни срещне и с хора от миналото ни, с които имаме да си довършим нещо или да продължим отношения, за които сме израснали...

Повече за първия ретрограден Меркурий през годината може да прочетете ТУК.

Овен

Започва период, в който може да поработите за покачване на доходите си. Професионалните ви изяви търпят промяна, най-вече заради откриваща се възможност да видите нови перспективи в съществуващата обстановка. Остава да намерите правилните изразни средства, за да си отвоювате желаното, за момента това не е свързано с дипломатичност или отстъпчивост и ако прибързате, може сами „да сгъстите облаците над главите си“.

Телец

Опитайте да прекъснете прекалено емоционалното приемане на отношенията ви с хората от последно време. Поостанете сами. Натоварва ви и усещането, че сте неразбрани или че съветите ви не стигат до тези, на които искате да дадете подкрепа. За момента се справете с личните си страхове и несигурност, които са следствие на изникнали значими фактори – те са истинското предизвикателство пред вас.

Близнаци

За вас не е благоприятно да сменяте работата си или да демонстрирате лекотата, с която може да си тръгнете, защото вече ви е писнало. Нуждата ви е от повече средства, но не ви достига търпението да дочакате реалните резултати на досегашния си труд. Решението не е свързано и с теглене на заеми. Помислете дали не притежавате умение, което успешно да изтъргувате, макар и като странично занимание.

Рак

Започва продължителен период, в който ще може смело да отстоите идеите си, да последвате целите си, да прекратите отношения с тежести и да се възползвате от многото възможности, които ви предоставя околната среда. Само не потъвайте в нервни емоционални преживявания и не губете вярата в себе си. Ако е нужно, припомнете си желанията от недалечното минало и осъзнайте колко сте се приближили до тях.

Лъв

Постепенно се повишава обичайната ви самоувереност и жизнелюбие и това ще ви позволи да започнете отново да гледате на живота като сцена за вашата изява. Имате достатъчно лични притеснения, но едновременно и силни приключенски пориви, за да преминете през трудностите си. Спрете да търсите подкрепата от околните и се доверете се на себе си за всяко решение.

Дева

Вашата задача е да намерите и поставите тънката граница в отношенията ви с другите. От една страна имате потребност да „водите“, от друга – заради личната ви несигурност, безразборно привличате „доброжелатели“, които омаловажават дори вашите блестящи идеи. През идващите дни се отворете да чуете обективна преценка или съвет как бихте могли да прекъснете такъв недобронамерен обмен.

Везни

Намерете спокойствието да приемете себе си. От една страна успявате да се изразявате и да показвате еднозначно какво чувствате, но от друга – невинаги харесвате изразните си средства. Това нехаресване е равносилно на отхвърляне на щастието ви. Използвайте своя трепет и спрете да създавате условия да сте без връзка или в конфликтна такава. Скоро може да ви се наложи отново да потънете в работа и задължения.

Скорпион

По-добре отложете важни разговори или спонтанни предложения и с максимално меко отношение покажете, че вече имате своите планове. Опитвайте се да не реагирате прекалено бурно ако изникне „изненада“, много е вероятно реакцията ви да е твърде пресилена и това е предпоставката, която ще ви отдалечи от спокойствието и хармоничните отношения и в следващите дни.

Стрелец

Погрижете се да се отстраните от напрежението или нервността в ежедневието ви. Периодът за вас предлага възможности да постигнете намисленото. Вероятно е вместо да се реализирате във вашето направление или да следвате своите цели, да сте фокусирани върху чуждите постижения или върху хипотетичнни финансови трудности, които за момента не са свързани по никакъв начин с вас.

Козирог

Ставате твърде напористи и неумолимо преследващи своя интерес. Ако сте на ръководна позиция, ще може да приложите непопулярни мерки, касаещи бъдещето на вашата дейност. Постарайте се да обезопасите пространството си, не прибързвайте и внимавайте да не попаднете в травматологична ситуация. Възможно е да усетите, че е дошъл моментът да стартирате свои предходни планове.

Водолей

Не е нужно да доказвате нищо на другите. Макар и да изпитате раздразнение от нечия некомпетентност или прекомерно изхвърляне, с лекота може да се върнете към своите приоритети. Успехите ви са гарантирани, стига да не последвате импулсите си да смените непредвидено посоката си или да се обърнете към мрачните си настроения от недалечното минало.

Риби

Вие първи ще разпознаете, че в Космоса настъпват промени. Много бързо ще свикнете с новата символика, която ще трябва да се внесе в общуването и доста бързо ще се приспособите към неадекватността на околните. Заредени с енергията на Слънцето, ще намерите как да оптимизирате своята дейност и да освободите нужното ви пространство, което да запълните с безгрижие и забавление след добре свършена работа.

Автор: Евгения Карагеоргиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2021 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.