Статиите на 1001 Рецепти

Екатерина Лашова или поглед над красивото в некрасиви времена

В този неочаквано труден за всички ни месец стартираме кампания с добри новини в нашия сайт, с красиви и полезни материали, които да ви напомнят, че животът всъщност е прекрасен и красотата в него е навсякъде около нас, стига да имаме съзнанието да ги забележим.

Ето защо сме подготвили интервю с истински вдъхновяваща жена, която създава вълшебства с ръцете си, носи уют, носи щастие, както за окото, така и за душата. Хората казват, че когато избирате нещо ръчно изработено, получавате повече от предмет. Докосвате часове опити и неуспехи. Държите в ръцете си дни, седмици и месеци работа и докосвате част от сърцето и душата на майстора. Сега и ние ще ви запознаем с един майстор на любов. Запознайте се с EKATERINA LACHOVA LOVE.

Екатерина Лашова е керамик, който казва за себе си, че е занаятчия, но реално е дизайнер в керамиката и производител на собствените си дизайнерски хрумки. Работата й я прави много щастлива, което личи по всеки детайл на творбите й.

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО С „EKATERINA LACHOVA LOVE“?

Следвала съм в три университета керамика и имам диплома за майстор Керамик, логично беше да започна да правя това, за което учих в три държави. Така започнах с моето студио и вече 13 години творя заедно с помощта на екипа ми.

КАКВО ТЕ ВДЪХНОВЯВА?

Мисля, че много от вдъхновението идва със самата работа, но животът е най-голямото ми вдъхновение - природата, пътуванията, театъра, музиката, срещите, както казах - животът. Реално един човек като мен трябва да е „буден“ постоянно, защото наистина има много красиви неща, които могат да се създадат от керамика - хрумванията, ако се реализират, стават много интересни.

ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО ТЕ ВЪЗПИРА ИЛИ РАЗОЧАРОВА?

Живея в една микро среда. Мисля позитивно и този въпрос ми е неестествен… нямам отговор за него.

ОТ ВСИЧКИ ПРЕКРАСНИ НЕЩА, КОИТО ИЗРАБОТВАШ, ИМАШ ЛИ ЛЮБИМ ЕЛЕМЕНТ, НА КОЙТО ЗАЛАГАШ?

Обичам формата на сърце. Правим в Ателието ми много сърцевидни чаши и сърцевидни купи. Намирам, че те действат изключително зареждащо.

СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ЛИЧНОТО ПРОИЗВОДСТВО?

Да, дори намирам себе си за един от пионерите, които възраждат нещо, което доста трудно оцелява и то не само в нашата страна. Ръчната работа, за да я харесате, трябва да имате афинитет, да имате усет. Забелязала съм, че индустрията е изтрила огромна част от чувствителността на хората в днешни времена.

В ТВОЯТА FACEBOOK СТРАНИЦА МОЖЕМ ДА ВИДИМ ПОСЛЕДНИТЕ ТВОРЕНИЯ, КОИТО СИ СЪЗДАЛА. ПО-ЛЕСНО ЛИ СЕ СЪЗДАВАТ НЕЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПОВОД ИЛИ ПРАЗНИК?

По-лесно е, защото имаш тема и тя те води, имаш отправни точки. Много е хубаво да се работи за празниците, без значение за кой точно.

КОИ СА ТВОИТЕ ТРИ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ НАПРАВАТА НА КОЛЕКЦИИТЕ ТИ?

Три...ами сега...

1.Направи красота

2.Изненадай

3.Създай щастие

КАКВО СПОРЕД ТЕБ ПРАВИ ЕДНА ЖЕНА ЩАСТЛИВА И ОТ КАКВО ИМАТ НУЖДА ЖЕНИТЕ ДНЕС?

Много хубав въпрос… Много трудно е да се отговори на него. Мога да говоря само за себе си, защото смятам, че всеки човек е Вселена. Жените са наистина изключително различни, за да ги обобщавам. Мен ме прави щастлива усмивката на хората, любовта и разбира се - истинската красота - тази, която е навсякъде и е неподправена и чиста.

ПОЖЕЛАЙ НЕЩО НА ЖЕНСКАТА ЧАСТ ОТ АУДИТОРИЯТА НА 1001 РЕЦЕПТИ!

Бъдете горди от това, че сте жени. Пазете женското в себе си. Бъдете винаги влюбени в живота си!

Интервюто проведе: Николая Станкова

Снимки: Личен архив

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.