Статиите на 1001 Рецепти

Как да се предпазим от вируси и лоши мисли

В тези смутни времена, когато новините обхващат една единствена тема и статистиките стават все по-плашещи, е полезно да потърсим добрата новина в ежедневието, в ситуациите около нас или в самите себе си. Неслучайно хората казват шеговито в най-критичните моменти от живота "Важното е да сме живи и здрави". А откъде започва това?

Като повечето трайни промени, процесът е отвътре навън. Първо заздравяваме начина на мислене, а с него и всичко останало.

НЯМАМ МАНТРА ПРОТИВ ВИРУСИ

Иска ми се да ви дам рецепта, която да си повтаряте от сутрин до вечер, и тя да даде феноменални резултати, но истината е, че рецептата е единствено във вас. Докато гледате всяка новина със зловещо любопитство и трепет към следващата фатална новина от медиите, и ваксина не би ви спасила.

СПРЕТЕ ПАНИКАТА

Сама по себе си тя уврежда вашето здраве драстично повече от всеки вирус, защото нивата на стрес съсипват както имунната ви система, така и всичките ви вътрешни органи, а също и способността на тялото да функционира правилно и регулярно.

ЕЛАТЕ НА СЕБЕ СИ

Споменете си за всичките ви добри навици от миналото, които напоследък сте позабравили, а именно как се грижите за себе си по време на криза:

  • изключете съзнанието си от масовата информация, паника и негативни факти;
  • поглезете се с гореща вана, топъл чай или продължителен сън;
  • хранете се пълноценно.

ВАКСИНАТА Е В НАС САМИТЕ

Щом намалите нивата на стрес в тялото в резултат на подобрените навици и начин на мислене, идва ред и на външната промяна. Това, което истински ви пази от вируси, настинки, грип и почти всички останали заболявания, сте самите вие и по-конкретно - вашата имунна система. Това, което укрепва нея най-добре, е витамин С. Един простичък витамин С, за който така ни мързи да попрочетем повечко.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА

Витамин С подобрява устойчивостта на инфекции, оказва благоприятно влияние върху сърцето и кръвоносните съдове. Участва в метаболизма на допамин и норадреналин, адреналин и тирозин и увеличава усвояването на желязо в организма.

КАК ДА ГО ПРИЕМАМЕ

Витамин С се съдържа в много продукти, редица плодове и зеленчуци, като в шипката и лютите чушки е в по-големи количества. Може да се приема и чрез хранителни добавки.

Най-добрата добавка витамин С е природно извлечената. Като С Vit Natural на TeamPro - мощен натурален имуностимулант, извлечен от плодовете на шипката. В продукта има и прополис, което прави добавката антивирусна, антибактериална и противовъзпалителна. С Vit NaturalС Vit Natural съдържа стандартизиран екстракт от плодове на шипка в течна форма. Натуралният източник и течната форма гарантират максимална усвояемост и ефективност на Витамин С.

ДОСТАТЪЧНО РЕШЕНИЕ ИЛИ НЕ

Да укрепите имунната система в период на пандемия е задължително решение, но не достатъчно. Само силната имунна система, заедно с оставане у дома, намаляване на социалните контакти и задържането на спокойствие ще помогнат на вас, на нас и на всички ни да излезем с минимални щети от ситуацията.

Пазете себе си. Пазете и другите.

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.