Статиите на 1001 Рецепти

Хороскоп за периода от 20 март до 26 март

Седмичен хороскоп, създаден специално за 1001 рецепти от най-добрия астролог у нас - Евгения Карагеоргиева. За персонални консултации, свържете се на телефон: 0886 299 354.

През периода се случват много значими Космически събития. Първото е любимото на всички астролози и езотерици – Пролетното Равноденствие. Това е моментът, в който Слънцето влиза в знака Овен. При Равноденствие и Слънцестоене се сменят сезоните. На 20 март, в 5:50 ч. е първият ден на пролетта и от този час, до 19 априлрожденици ще са Овните. Пролетното равноденствие символизира възраждането на живота, от този момент светлината е в силата си, цялата природа ще разцъфти, ще зрее, ще даде плод. Това е време за действие, за проявление на всичко, което е натрупвано през есента и зимата. Равноденствието се случва при намаляваща Луна, което показва, че повечето семена вече са посети, сега ще има да се завършват процесите, които са заложени в хората през минал период. Но и ще ни връща към неразрешени теми от миналото, към тези промени, които не сме предприели и към отказване от нещата, които сме правили не по свое желание. Повечето планети са разположени в земните знаци, което подсказва забавяне на всеки процес, но също и че всяка промяна ще протича върху много здрава основа. Земният елемент съгражда, но и дава зацикляне и инертност.

Затова не е случайно, че се случва и следващото дългоочаквано събитие – преминаването на Сатурн от Козирог във Водолей на 22 март. Той ще ни изправя пред страха ни от всичко скрито, защото носи страх, чесобствените ни граници са постоянно заплашени. Ще водидо по-голяма свобода на мисълта, ще засили логиката и здравомислието. Стремежът следващите 3 години ще е в посока търсене на истината, духовното развитие и създаване на справедливо общество. През 2020 Сатурн отново ще севърне в Козирог и ще направи много трудни за постигане възможностите за ново социално общество или ще забави стремежа към промени на идейно ниво на политическите, социални и обществени концепции. При ингресията си във Водолей, Сатурн става най-аспектираната планета. Първият й точен аспект е секстил към Слънцето, което говори за нуждата да намерим своя автортитет, в най-окончателен вариант – авторитета на Бога в нас; ще можем да се опираме на търпението и усърдието си.

Сатурн също прави напрегнат аспект към Уран и това може да води до напрежение и депресии, противоречия между независимост и задълженията, между свободата и необходимостта. Възможно е увеличаване на напрежението, разриви, конфликти с висшестоящи, неуспехи в договаряния, увеличен риск от нещастни случаи, риск отзагуба на авторитет, трудности при преодоляване на кризи, неудачни капиталовложения... И за всичко това решението е БЛАГОРАЗУМИЕТО, което можем да проявим.

И последното събитие е на 24 март в 11:28 ч., когато е Новолунието в Овен. Това е много подходящо време за залагане на намерения, не само за предстоящия месец, но и за цялата година. Вече се образуват групи, които да отправят колективна молитва за излизане от възникналата ситуация. В този час може да се присъедините от която и точка да се намирате. Новолунието подсказва да потърсим най-силните си индивидуални качества и умения и да изберем да ги направим, основа на бъдеща посока на живота ни.

Повече за Сатурн може да прочетете тук.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2022 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.