Статиите на 1001 Рецепти

Бананови маски

Еко

Плодът, който се отличава от всичко друго по света с това, че има два края, не е радост само за маймуните или кулинарна глезотия за някои хора. Истината е, че възможностите на банана в сферата на красотата са неограничени. Неслучайно кожата от всеки тип винаги е готова да попие маската от банан и това, разбира се, ще й донесе особена полза. Ето нашите предложения:

За суха кожа

1 банан се обелва и намачква с вилица. Смесва се с 1 ч.л. сметана така, че да се получи кашица. Получената маска се нанася върху кожата на лицето и престоява върху нея 15-20 минути. След това се измива с топла вода.

За мазна кожа

Смесват се половин намачкан банан с 1 ч.л. мед, 1 ч.л. лимонов сок и 1 капка течен витамин А. Разбърква се много добре и се нанася върху кожата на лицето за 20 минути. Найдобре е да се измие с отвара от лайка или салвия.

За нормална кожа

1 банан се намачква и смесва с 2 с.л. айран. Разбърква се. Получената смес се нанася върху лицето за 10-15 минути и се измива с топла вода.

Подхранваща маска

1 добре намачкан банан се смесва с 2 с.л. сметана и 1 с.л. мед. Най-добре е всичко да се разбие с миксер. Маската се нанася върху кожата на лицето за 20-30 минути. Лицето се протрива с мека салфетка и се измива с хладка вода.

Маска за суха коса

1 добре намачкан банан се смесва с 50 мл мед, 2 ч.л. витамин А, 2 ч.л. витамин Е. Всичко се разбърква до получаването на еднородна смес, която се нанася върху чиста, влажна коса и престоява върху нея 20 минути.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2021 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.