Статиите на 1001 Рецепти

Маски с царевично брашно

ЛЮБИМА МАСКА НА АКТРИСИ И МОДЕЛИ

Почиства, стяга, тонизира и укрепва кожата, придава на лицето матовост.

Сварява се царевично брашно и се охлажда. Половината от тази смес се нанася върху почистеното лице. След 15 минути маската се измива, а в останалата половина се добавя 1 ч. л. лимонов сок и се разбърква. От тази смес пак се нанася маска на лицето за 15 минути, след което се измива.

МАСКА ОТ ГЛИНА И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

Стягаща и укрепваща

За приготвянето й са нужни 1 с. л. бяла глина, 1 с. л. царевично брашно, 2 с. л. силен черен чай, 1 ч. л. лимонов сок. Глината се смесва с царевичното брашно (царевичното брашно може да се смени с овесено или ръжено по желание – ефектът е същият), добавят се чаят и сокът от лимона. Всичко се разбърква много старателно. Получената маска се нанася върху кожата на лицето за 20 минути, след което се измива с топла вода от чешмата и се изплаква с минерална вода.

МАСКА ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА

1 белтък се разбива на твърд сняг. Постепенно в него се добавят 2 с. л. царевично брашно, като разбиването продължава. Трябва да се получи еднородна смес, която се нанася върху предварително почистената кожа на лицето за 20 минути. След това маската се измива с хладка вода, а кожата на лицето се протрива с памучен тампон, напоен с отвара от лайка.

МАСКАТА НА ДЖЕЙН ФОНДА

Популярната актриса вярва, че кожата трябва да се „храни“. Тя опитала много маски и си избрала царевичната. Върху напареното лице на дебел слой се нанася маската, като свободни остават само веждите и зоната около очите. Нанася се с кръгови движения, лицето се масажира не по-малко от 2 минути. След това маската остава 10 минути. А ето я и нейната простичка царевична маска – в чашка с малко царевично брашно се налива малко вода и се разбърква до еднородна смес. Снема се с памучен тампон, напоен с вода със стайна температура.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2021 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.