Статиите на 1001 Рецепти

Черешови и вишневи маски за младост

В козметологията се използва сокът и меката част от плодовете на вишните. Вишневият сок е прекрасно средство за грижа за мазната кожа на лицето. Плодовете се намачкват и сокът от тях се изстисква. В него се напоява памучен тампон или марлена салфетка, която се налага върху предварително почистеното лице за 15-20 минути.

Освежаваща маска

1 с.л. сок от вишни се смесва с неголямо количество картофено брашно и се налага върху предварително почистената кожа на лицето за 20 минути, а след това се снема с памучен тампон, напоен с топла вода. Маската свива порите и освежава кожата.

Подхранваща маска

Върху лицето и шията се нанася кашица от намачкани вишни за 20 минути.

След това се снема с памучен тампон, напоен с топла вода. Маската укрепва и подхранва кожата.

Черешова маска

  • 1/2 к.ч. череши
  • 1 ч.ч. течен мед
  • 1ч.л. лимонов сок

Черешите се размачкват с дървена лъжица и към тях се добавят медът и лимоновият сок. Върху почистеното лице се нанася маската за 15-20 минути. След това се измива с топла вода с лимонов сок и лицето се намазва с мазен крем.

Черешова маска за суха кожа

  • 1/2 к.ч. бели череши
  • 1 с.л. зехтин

От посочените продукти се приготвя кашица, която се нанася върху лицето и шията за 15-20 минути. След това се измива с топла вода с лимонов сок.

Сезонен освежител

Много е полезно всеки ден, докато трае сезонът на черешите, лицето да се натрива на няколко слоя със зрели череши. Тази процедура е подходяща за всеки тип кожа.

За нормална и суха кожа е подходяща следната маска: смесват се кашица от червени череши със зехтин (1:1). Тази смес се нанася върху кожата на лицето и шията за 15-20 минути и се измива с топла вода с лимонов сок.

Дълбоко овлажняване

Кашица от череши се смесва с мед и сок от алое в равни количества. Нанася се върху кожата на лицето и шията за 15 минути, след което се измива с хладка вода.

За подхранване

Смесват се кашица от череши с извара (1:1) и се добавя 1 ампула витамин А. Маската се нанася върху кожата на лицето и шията за 15-20 минути и се измива с хладка вода.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2021 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.