Рецепти за тиквички на скара

20 резултата отговарящи на филтъра
Преглед: Брой:
Страница << < 1 2

Пилешки шишчета на скара със зеленчуци - лук, тиквичка и чери домати

Тиквичката се нарязва на колелца, а чери доматите и гъбите се измиват старателно и се подсушават....Шишчетата се пекат на скара от всички страни до готовност.

Пилешки шишчета на скара със зеленчуци - лук, тиквичка и чери домати

Печени шишчета от кралски скариди с тиквички и чери домати на скара

Скаридите, на които главите предварително се отстраняват, се нанизват по две на шиш, а между тях се слагат резен тиквичка и цял чери домат....Шишчетата от скариди се пекат на скара за по 5 минути от всяка страна и се сервират, полeти с изстиналия сос.


Зеленчуци на скара с чесново кисело мляко

Лукът и доматите се режат на дебели кръгчета, а тиквичките - на дълги и тънки ивици по дължина....Зеленчуците се намазват с олио и се пекат на скара за по 2-3 минути от всяка страна.


Гарнитура от печени зеленчуци на грил тиган - чушки Сиврия, тиквички, патладжан

Патладжанът, тиквичката и чушките се нарязват на лентички, посоляват се и се оставят за половин час....Нареждат се в порционна чиния или се използват за гарнитура на риба, скара или друго месо.

Гарнитура от печени зеленчуци на грил тиган - чушки Сиврия, тиквички, патладжан

Шишчета от скариди с мед и лимон на скара

Скаридите се набучват на шиш, като между тях се поставят резенчета тиквичка ....Изпичат се на скара за по 5 минути на страна или в гореща фурна на грил (само на горен реотан) за 15 минути.

Шишчета от скариди с мед и лимон на скара

Печени мариновани агнешки шишчета на скара

Тиквичките се нарязват на кубчета със същата големина и заедно с агнешкото месо се добавят в маринатата....Шишчетата се пекат за 8-10 минути на скара, като на всеки 2 минути се обръщат и намазват с отцедената марината.


Телешки шишчета със зеленчуци на скара

Телешкото месо се реже на кубчета, които се нанизват на шишове, като се редуват с резенчета лук, тиквичка, чери домати, жълта и червена чушка....Шишчетата се изпичат на силна скара за по 7 минути от всяка страна.


Преглед: Брой:
Страница Първа Предишна 1 2
© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.