Рецепти за папарделе

5 резултата отговарящи на филтъра
Преглед: Брой:
Страница 1

Как се приготвя папарделе

Папарделе са големи, много широки, плоски тестени макаронени изделия, подобни на широки фетучини, които произлизат от региона на Тоскана. Папарделе обикновено се сервира със солени сосове и съставки, като например сос от месо (познат повече като рагу) или с кюфтенца или патладжан. Също така могат да се добавят колбаси, ароматни билки и много пармезан за богато и удовлетворяващо ястие.

История на пастата папарделе

Думата „папарделе“ всъщност произлиза от латинския глагол „pappare“, което означава „да се яде“. Очевидно на тосканския диалект „pappare“ означава да консумирате храна с радост. Също така друг интересен исторически факт е, че историците твърдят, че папарделите някога са се приготвяли в провинцията само с кестени или кестеново брашно, без яйца.

Видове папарделе

Пресните макаронени изделия папарделе могат да се приготвят с редица брашна, но сушената паста папарделе обикновено се прави с твърда пшеница. Твърдата пшеница е идеална за макаронени изделия, тъй като помага на макароните да запазят формата си.

Изсушената паста папарделе обикновено се предлага под формата на навити гнезда паста. Изсушените гнезда папарделе могат просто да се пуснат във вряща вода и да се разбъркат за кратко, докато се разпаднат, което показва, че тестените изделия са почти готови. Тук варенето отнема малко повече време, обикновено от 10 до 15 минути, заради по-големия размер на тестените изделия. И в двата случая, след като се отцедят, макаронените изделия могат да се пуснат под студена вода, за да се предотврати залепването на лентите една към друга.

Автор: Николая Станкова

Папарделе със сьомга, сушени домати и каперси

Пастата Папарделе се сварява според указанията на опаковката, изплаква се в студена вода и се отцежда.

Папарделе със сьомга, сушени домати и каперси

Паста папарделе с бяло пилешко месо и доматен сос

Този сос се овкусява със сол и черен пипер и с него се залива пастата парпарделе.

Паста папарделе с бяло пилешко месо и доматен сос

Папарделе паста с тиквички и сметана

Щом тиквичките станат златисти, се добавя сметаната и малко от водата, разбърква се и се добавя и отцеденото парпарделе.

Папарделе паста с тиквички и сметана

Папарделе с пилешки хапки, сметана и босилк

Щом пилето стане златисто, се добавя сместа и пастата парпарделе.

Папарделе с пилешки хапки, сметана и босилк

Папарделе със сьомга, праз лук и спанак

Папарделето се сварява според указанията на опаковката, измива се добре, за да не залепва и се съхранява в студена вода, докато се сготви сосът.


Преглед: Брой:
Страница 1
© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.