Статиите на 1001 Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА - МЕНЮ I

Това е менюто ми през първата седмица от РЕЖИМЪТ НА САНДРА. Споделила съм ви всяка рецепта стъпка по стъпка, като съм я илюстрирала и съм споделила с вас цялото предизивкателство на този проект.

МЕНЮ - СЕДМИЦА ПЪРВА

ДЕН 1

Трудно начало, като всяко друго такова досега. Все още не бях открила Farmhopping и пилето, което си сготвих, не беше съвсем истинско, но рецептата много си заслужава - Пилешки бутчета с карфиол на тиган.

Комбинирах това ястие със Салата айсберг с моркови и репички и в този ден (както и във всеки следващ) изпих литър и половина вода. След 19:00 храненето ми приключваше, а закуската ми се състоеше само от зелен чай и кафе без захар с малко мляко.

ДЕН 2

Денят ми започна с тренировка и ужасна мускулна треска от предходния ден. Приготвих си Пилешки рулца с мариновани сушени домати и тичах по задачи, защото графикът ми все още не беше свикнал да отделя по 2 часа за спорт.

Комбинирах ястието си с Градинарска салата и установих, че ДЕН 2 е най-трудният. Не ден първи, ден втори е наистина труден!

ДЕН 3

Tъй като според треньорт ми каза, че рибата е чудесен избор за моя режим, реших да въведа и нея в режима ми. Направих си Печен лаврак с пипер на тиган и забравих, че това е режим на хранене. Беше твърде вкусно, за да усетя, че се лишавам от каквото и да е.

Тъй като рибата не ми беше достатъчна, си направих засищаща Гръцка салата с патладжани и прецених, че оттук нататък една рецепта с основно ястие и една лесна салата са напълно достатъчно усилие в кухнята и не е проблем да обядвам една и съща храна през целия ден, разпределена на порции. Закуската, както вече казах, беше само от чай и кафе без подсладители.

ДЕН 4

Това беше първият ден, в който тялото ми започна да свиква с тренировките, да става по-издръжливо на натоварването в залата, а аз за пръв път се почувствах по-лека. Не посмях да се кача на кантара, а вместо това продължих с рибата. В този ден си сготвих Печена сьомга с подправки, лимон и мента.

Комбинирах я с Морковена салата, тъй като салатата, която бях направила за гарнитура към основното не ми беше достатъчна. Продължих да използвам кутиите Lunch Box, с които пренасях храната си където трябва, когато трябва.

ДЕН 5

Краят на работната седмица и първият ден, в който треньорът ми каза, че на следващия ден ще тренирам само кардио и без неговите напътствия и съвети. Това беше почти отпуска за моето тяло - оттогава започнах да ценя уикендите по друг начин. В този петъчен ден си направих Глазирано пилешко филе с зеленчуци на тиган и това беше първият път, когато не ми остана време за салати, затова прекарах деня само с това ястие. Следобед ядох ябълка, но само една и с ясната идея, че плодовете имат фруктоза, която не е най-добрият ми приятел в режима ми на хранене.

ДЕН 6

В първата ми събота реших освен кардио, да отида и да поплувам, защото много отдавна не бях ходила в закрит басейн да се раздвижа. Груба грешка. Тялото ми беше толкова уморено и отпаднало след този ден, че провалих треноровката на следващия. Тогава се научих да слушам треньора си, когато ми казва, че имам нужда от възстановяване и покой за тялото. В този ден заради двете тренировки и разходките навън не ми остана време да готвя, затова си направих една салата и отбелязах този ден като некулинарен. Салатата с пилешко филе обаче си беше съвсем кулинарна!

ДЕН 7

В първата ми неделя след шест интензивни дни на тренировки, тялото ми изпитваше болка в мускулите по начин, който категорично ме отказа от каквато и да било физическа активност. Този ден прекарах у дома в пиене на зелен чай, вода, едни бързи Телешки кюфтенца с доматен сос, които много обичам, и сън. В този ден спах общо 14 часа, защото бях уморена, но само физически. Духът ми беше по-бодър отвсякога.

Бъдете разумни и започнете да се грижите за себе си още от днес. А този така наречен РЕЖИМ НА САНДРА ще стане част от ежедневието на много от читателите на 1001 рецепти :)

Автор: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2023 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.