Рецепти за БАНИЦА С ОДРИНСКИ КОРИ

9 резултата отговарящи на филтъра
Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>

Баница с готови одрински кори с лапад и сирене

Лападът се бланшира в гореща подсолена вода, докато омекне, отцежда се, накълцва се на ситно и се смесва с натрошеното сирене, киселото мляко, содата, разбитите яйца и олиото....В тава се подреждат 2 одрински кори и върху тях се слага от плънката.


Баница от готови одрински кори със сирене

Одринските кори се разстилат и подреждат една по една в тава....Отгоре баницата се намазва с разтопено масло и се пече 45 минути във фурна загрята до 170 градуса до получаване на златист цвят.


Вита баница с готови одрински кори с масло и сирене

Взима се една готова одринска кора и върху нея с лъжица се сипва равномерно от сместа, поръсва се със сирене и се завива на руло.


Вита баница с готови одрински кори със спанак и сирене

Витата баница с готови одрински кори се пече на 200-220 градуса фурна докато тестото е готово.


Пухкава баница с готови кори, сирене, яйца и газирана вода

Две от корите се поръсват с плънката и се навиват на руло....Яйцата и газираната вода се разбиват и с тази смес се залива баницата, изчаква се 5 минути, за да попие баницата течността и след това се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна.....За най-добър резултат може да се ползват одрински кори, които са по-дебели и приличат на домашно точените.


Баница с лапад и пресен зелен лук залята с газирана вода

Разрязва се на парчета и се залива с газираната вода, а щом я поеме се пече 40 минути във фурна на 160 градуса....Баницата се получава най-добре ако се ползват одрински кори.


Пролетна баница с плънка от коприва, лапад, ориз и лук

Корите за баница се разстилат и се намазват с разтопено масло, след което се слепват по два (ако се използват одрински кори се използва само по една)


Лесни вити хрупкави банички с тиква и локум с одрински кори

Одринските кори се разстилат една по една и се намазват с маслото....Витите банички с тиква се поставят в предварително загрята фурна и се пекат до златисто.


Преглед: Брой:
Страница 1 2 Следваща Последна
© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.