Рецепти за баница с лапад и сирене

14 резултата отговарящи на филтъра
Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>

Зелник със спанак, коприва, лапад и киселец

Другата голяма част също се разточва на кора, която се поръсва с олио, разбити яйца с кисело мляко и натрошено сирене....Плънката на зелника се прави по следния начин: спанакът , копривата , лападът и киселецът се измиват и нарязват на ситно....Поръсете и нея с олио и печете баницата в гореща фурна до пълна готовност.

Зелник със спанак, коприва, лапад и киселец (с мая)

Баница с лапад, сирене и праз със заливка от газирана вода и кисело мляко

Олиото се сгорещява силно и с него се заливат разрезите направени в баницата....Лападът се нарязва на ивици, а празът на средни по големина кръгчета....Запържват се в част от олио и щом омекнат се добавя натрошеното сирене и разбитите яйца.


Баница с готови одрински кори с лапад и сирене

Отцежда се, накълцва се на ситно и се смесва с натрошеното сирене, киселото мляко, содата, разбитите яйца и олиото В тава се подреждат 2 кори....Лападът се бланшира в гореща подсолена вода, докато омекне.


Баница с лапад и пресен зелен лук залята с газирана вода

Лападът се нарязва на лентички, а пресният зелен лук - на кръгчета....Сиренето се натрошава, яйцата се разбиват и останалото масло се разтопява....Разрязва се на парчета и се залива с газираната вода....Баницата се получава най-добре ако се ползват одрински кори.


Пролетна баница с плънка от коприва, лапад, ориз и лук

Корите за баница се разстилат и се намазват с разтопено масло....Лападът и копривата се измиват и нарязват, като дръжките се отстраняват....Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене.


Вита баница с готови одрински кори със спанак и сирене

Отцежда се, накълцва се на ситно и се смесва с натрошеното сирене....Рецептата може да се направи и с лапад


Баница с лапад, сирене и газирана вода

Преди да се сложи баницата да се пече, се нарязва и се залива със заливка....Лападът се попарва, нарязва се и се запържва в малко мазнина....Слагат се втори ред кори, върху които се натрошава сирене.


Пролетна вита баница с лапад, лобода, киселец и натрошено сирене

Баницата се поръсва с останалото горещо масло....Свалят се от котлона и в леко охладената смес се добавят разбитите яйца и сиренето.


Баница от готови кори с лапад, ориз, сирене и кисело мляко

Изчистеният и добре измит лапад се нарязва, задушава се с маслото....След като изстине се прибавя сиренето, киселото мляко, яйцата и накълцан магданоз....Най-отгоре последната кора се намазва с разбит жълтък и баницата се пече в загрята фурна до златиста коричка.


Зелник - печиво с мая и плънка от спанак, коприва, лапад, сирене, яйца и кисело мляко

Зелникът е традиционна българска баница с коприва и спанак, като често в нея се прибавят и други зелени листа, като лапад и киселец....Посолете леко и след като всичко омекне, добавете натрошеното сирене .

Зелник - печиво с мая и плънка от спанак, коприва, лапад, сирене, яйца и кисело мляко

Вита баница от готови одрински кори с лапад, яйца и сирене

Отцежда се, накълцва се на ситно и се смесва с натрошеното сирене....Лападът се попарва в гореща вода, докато омекне и намали обемът си....Продължава се до изчерпване на продуктите и навитите банички се намазват с олио, за да не станат прекалено твърди.


Пролетна вита баница от готови кори с лапад, спанак и натрошено сирене

Баницата се поръсва с останалото горещо масло....Лападът и спанакът се измиват и нарязват на дребно....Към охладената смес се добавят разбитите яйца и сиренето.


Зелник от готови кори, лапад, сирене, яйца и пресен зелен лук

Лападът се измива, подсушава и накълцва на едри парчета, след което се смесва с измития, подсушен и накълцан пресен лук....Към получената плънка се добавят яйцата, натрошеното сирене и малко сол....Отгоре се поставят няколко кори за баница.


Преглед: Брой:
Страница 1 2 Следваща Последна
© 2007-2020 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.